STANJE BEZBEDNOSTI U POMORAVLJU POVOLJNO: U Policijskoj upravi u Jagodini zadovoljni - Manje krivičnih dela nego lane

Z. GLIGORIJEVIĆ

20. 11. 2023. u 13:40

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Jagodini su tokom oktobra 2023. godine održali povoljno stanje bezbednosti na teritoriji Pomoravskog okruga.

СТАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ У ПОМОРАВЉУ ПОВОЉНО: У Полицијској управи у Јагодини задовољни - Мање кривичних дела него лане

Foto:Z.Gligorijević

U tom periodu smanjen je broj krivičnih dela u odnosu na isti period prethodne godine, stanje u oblasti javnog reda i mira je stabilno, bez težih oblika narušavanja javnog reda i mira, dok je u oblasti saobraćaja evidentiran manji broj saobraćajnih nezgoda ali je više lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, saopštila je jagodinska policija.

Evidentirano je 112 krivičnih dela, što je za 18 dela manje nego u istom periodu prethodne godine. Smanjen je i broj krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem sa 58 dela na 42, od kojih je rasvetljeno 26 krivičnih dela i ostvaren je procenat rasvetljavanja od 61,9 procenata. Sa poznatim izvršiocem evidentirana su 54 krivična dela, a u 16 slučajeva učinilac je uhvaćen na mestu izvršenja.

Od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji Policijske uprave u Jagodini najveći broj dela, 98, je iz oblasti opšteg kriminala, slede dela iz oblasti privrednog kriminala, sedam, ekološkog kriminala, šest, a jedno delo je iz oblasti visokotehnološkog kriminala. Podnete su krivične prijave protiv 86 izvršilaca krivičnih dela.  Najveći broj krivičnih dela su dela protiv imovine i to 34, a potom dela iz oblasti bezbednosti saobraćaja kojih je bilo 25.

Tokom oktobra, pripadnici PU u Jagodini su realizovali dve veće zaplene opojnih droga i jednu zaplenu rezanog duvana. Policija je zaplenila 6,5 kilograma materije za koju se sumnja da je marihuana spremna za dalju prodaju, manju količinu materije nalik na amfetamin i 103 kilograma rezanog duvana. U cilju veće bezbednosti učenika i zaposlenih u školama, od početka školske godine u svakoj školi na teritoriji Pomoravlja prisutan je policijski službenik i to pre, za vreme i nakon izvođenja nastave.

Saobraćajna policija je u oktobru sprovela pnjt akcija pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji Pomoravlja. Sankcionisana su 2.603 prekršaja. Alkotestirana su 11.752 vozača od kojih je 105 sankcionisano zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Otkriveno je 870 prekršaja nepoštovanja dozvoljene brzine kretanja vozila, 695 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 130 prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona u toku vožnje.

U oktobru ove godine dogodilo se 27 saobraćajnih nezgoda u kojima su poginule četiri osobe, a 37 je povređeno. U istom mesecu prethodne godine u 29 saobraćajnih nezgoda poginule su dve, a povređene 42 osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)