SAD BI SVI HTELI DA ČISTE DIMNJAKE: Mnogo posla za odžačare paraćinskog JP “Poslovni centar"“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

17. 10. 2023. u 22:33

PARAĆIN nema toplanu i daljinsko grejanje, ali ima opštinsko javno preduzeće „Poslovni centar“ (PC), kome je već više godina povereno obavljanje komunalne delatnosti dimničarskih usluga.

САД БИ СВИ ХТЕЛИ ДА ЧИСТЕ ДИМЊАКЕ: Много посла за оџачаре параћинског ЈП “Пословни центар“

Foto: privatna arhiva

Čisti dimnjaci i grejanje ovih dana su glavna briga, a tako bude početkom svake jeseni. „Poslovni centar“ ima trojicu odžačara  koji, po pozivu korisnika, brinu o tome da dimnjaci u gradu i selima budu čisti. Oni „pokrivaju“ ne samo domaćinstva, već i stambene zgrade, škole, ustanove, odnosno sva pravna lica.

 Po rečima v.d. direktora  PC Milice Savić, ovih dana imaju mnogo posla jer bi svi hteli da dimnjake čiste baš sada - na početku, umesto na kraju grejne sezone. Zbog čega su tokom leta vodili kampanju da odžačara treba pozvati na vreme. Cena za domaćinstva je 1.500 dinara, dok privatnici naplaćuju dosta skuplje.  

Foto: privatna arhiva

 Savićeva podseća da stambene zajednice po opštinskoj odluci imaju obavezu redovnog godišnjeg čišćenja dimnjaka ako ih koriste, što mnoge zgrade ne poštuju. Lane je, recimo, posao obavljen u 59 stambenih zajednica, a njihov broj je preko 200. Inače, dimničari „Poslovnog centra“, pored tradicionalne sajle i četke, koriste modernu tehnologiju i savremenu opremu, pa  korisnici dobiju vrlo kvalitetnu uslugu.

- A to znači ne samo dobro grejanje i uštedu energije, već i čistiju životnu sredinu i manji rizik od požara – zaključuje Savićeva.

-

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja