ULAGANJE DRŽAVE OD OKO 600 MILIONA DINARA: Priprema se obnova leskovačkog Dečijeg dispanzera

I. M.

08. 09. 2023. u 18:58

U saradnji sa Ministarstvom za javna ulaganja Leskovac priprema početak radova na kompletnoj rekonstrukciji Dečijeg dispanzera.

УЛАГАЊЕ ДРЖАВЕ ОД ОКО 600 МИЛИОНА ДИНАРА: Припрема се обнова лесковачког Дечијег диспанзера

foto: I.Mitić

Ovaj projekat će sa 595 miliona dinara biti finansiran od strane Ministarstva za javna ulaganja, a trenutno se čeka zaključak Vlade Srbije kojim se Leskovcu dozvoljava da vrši investitorska prava na obnovi ovog objekta koji je u priličnoj lošem stanju.

Nakon obnove on će dobiti moderan izgled, dok će zaposleni imati mnogo bolje uslove za pružanje preventivne zdravstvene zaštite i lečenje najmlađih pacijenata.

Pored ove investicije koja će, kako je rekao, obeležiti naredni period gradonačelnik Goran Cvetanović najavljuje da će Leskovac naredne godine dobiti četiri dečija igrališta.

On je kazao da se njihova izgradnja planira u centralnom gradskom parku, u parku Devet Jugovića i naselju Dubočica i da je za ovu investiciju stigla i podrška Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

U tom kontekstu Cvetanović je pomenuo i novu vrstu pomoći trudnicama time što će lokalna samouprava refundirati deo sredstava za prenatalne testove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)