DEVETI PO REDU „2111 FILM FEST“ U NOVOM SADU: Na nekoliko lokacija u gradu od 31. avgusta do 3. septembra

Lj.P.

30. 08. 2023. u 10:18

DEVETI po redu „2111Film fest“ u organizaciji Novog kulturnog naselja, oržaće se na nekoliko lokacija u Novom Sadu od 31. avgusta do 3. septembra, a publika će moći da pogleda selekcije kratkog i dugog metra iz regiona i sveta.

ДЕВЕТИ ПО РЕДУ „2111 ФИЛМ ФЕСТ“ У НОВОМ САДУ: На неколико локација у граду од 31. августа до 3. септембра

FOTO: Novo kulturno naselje

Osim na kulturnoj livadi, lokaciji budućeg Kulturnog centra Novo naselje Ubate Brkića 34), foilmske projekcije održaće se u novonaseljskom parkiću „Među brezama (Bate Brkića 24 sa dvorišne strane), livadi preko putas Gerontološkog centra.

Ove godine, Novo kulturno naselje premijerno će prikazati tri filma iz sopstvene filmske produkcije. U subotu, 2. septembra, na glavnom bioskopu „Budući Kulturni centar Novo naselje“, biće prikazani filmovi: „Oči Dunava“ dokumentarni film sniman u šest zemalja Dunavskog sliva o pričama iz svakodnevnog života ljudi koji žive uz obalu Dunava, „Korak“ kratki animirani film koji se bavi egzistencijom mladog čoveka u svetu koji ga okružuje, a kom ne pripada, kao i kratkometražni igrani film „Komšije 2“, omladinskog filma nastao u sklopu umetničkih sekcija za mlade na projektu „Art Kvart – Start 2022“.

Takmičarska selekcija „Zlatni čep“ čija će se projekcija dogoditi u petak u bioskopu Budući Kulturni centar Novo naselje, dodeljuje istouimenu nagradu za najbolji kratki film iz regiona i osvojiće je autor sa najviše pokupljenih simpatija publike. Selektorka je rediteljka Ružica Anja tadić, a nagrada je autorski rad akademskog vajara Dejana Jankova iz Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)