FILM „BARBI“ OD SUTRA U KRUŠEVCU, ALI JE OVA LUTKA VEĆ DOŽIVELA RENESANSU U OVOM GRADU: Roze je ponovo u modi(FOTO)

S.BABOVIĆ

18. 08. 2023. u 17:05

PRVE projekcije holivudskog blokbastera „Barbi“ su sutra i prekosutra u Bioskopu „Kruševac“, ali fenomen „Barbimanije“ u ovom gradu traje već mesecima.

ФИЛМ „БАРБИ“ ОД СУТРА У КРУШЕВЦУ, АЛИ ЈЕ ОВА ЛУТКА ВЕЋ ДОЖИВЕЛА РЕНЕСАНСУ У ОВОМ ГРАДУ: Розе је поново у моди(ФОТО)

Foto:FB

- Interesovanje za film je dosta veliko, ne samo da se interesuju devojčice, već i žene u 30 - im i 40 - im, verovatno iz nostalgičnih razloga - kaže za „Novosti“ Jelena Đorđević, pi-ar Kulturnog centra Kruševac, pod čijim okriljem radi gradski bioskop.- Činjenica je da se ova lutka vratila u modu, što se vidi i po garderobi.

U prodavnicama u centru grada brzo se rasprodaju i brendirani modni komadi sa oznakom Matelove lutke, od spavaćica, torbi, kupaćih kostima i haljina. „Barbimanija“ je zavladala i na dečijim rođendanima.

- Imao i cele tematske rođendane u tom stilu, gde su sve male gošće obučene u roze - predočava za „Novosti“ animatorka Milica Đokić, dodajući da su ovog leta "barbi"-animacije neprikosnovene.

Originalne lutke prodaju se više nego ranije, a procvetalo i tržište polovnih barbika.  Iako filmski hit ne idealizuje ovu lutku savršenih proporcija, već je suočava sa stvarnim svetom i dobrim delom kritikuje sam "Barbi"- koncept, u praksi se dogodilo da Barbika istisne ostale lutke, i da osim devojčica u Kruševcu, (ponovo) "zarazi" i žene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)