STARTOVALA "ĐERDAPSKA REGATA": Dunavom od Tekije do Kusjaka za tri dana

S. M. J.

28. 07. 2023. u 16:22

TRADICIONALNA "Đerdapska regata" u svom 21. izdanju tokom tri dana proći će put od 92 kilometra od Tekije u opštini Kladovo do Kusjaka kod Negotina.

СТАРТОВАЛА ЂЕРДАПСКА РЕГАТА: Дунавом од Текије до Кусјака за три дана

Foto: Privatna arhiva

Više od sto zaljubljenika u vodu iz Beograda, Donjeg Milanovca, Ćuprije, Zaječara, Trstenika, Jagodine, Kladova, Negotina i drugih opština, krenulo je iz Tekije na trodnevni spust Dunavom.  U lepotama Dunava, učesnici 21. "Đerdapske regate", uživaće sve do nedelje, 30. jula.

-Regata je podeljena u tri etape. Prva etapa od 30 kilometara je od Tekije do Velike Vrbice, gde ćemo večerati i noćiti i ujedno je i najatraktivnija za učesnike regate zbog prolaska kroz prevodnicu HE „Đerdap jedan." Druga etapa plovidbe Dunavom, duga 42 km je od Velike Vrbice do Brze Palanke u kojoj ćemo i prespavati. Ručak za učesnike prirediće meštani Korbova a večeru meštani Velike Vrbice. Poslednjeg dana regate prelazimo stazu od Brze Palanke do Kusjaka. To je i najkraća etapa od 20 kilometara.Nautičari će u Mihajlovcu pristati kako bi se kupali i družili sa meštanima, a zatim ćemo "Đerdapsku regatu" završiti na Kusjaku kod Negotina - kaže Vukašin Radić, predsednik Kajakaškog kluba Tekija.

Kajakaški klub iz Tekije je i organizator „Đerdapske regate“, čiji su suorganizatori turističke organizacije opština Kladovo i Negotin. Pokrovitelji ove nautičko sportske manifestacije čiji je cilj promocija Dunava, zdravih stilova života, ali i upoznavanje sa kulturnim nasleđem ovog dela istočne Srbije su obe đerdapske elektrane, Opština Kladovo, Mesne zajednice Tekija, Velika Vrbica, Brza Palanka i Korbovo kao i brojni sponzori i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)