VEĆI KOMFOR ZA 200 ŠTIĆENIKA: Izgradnja, nadogradnja i obnova objekata Doma za duševno obolele osobe u Čurugu

Z. GRUMIĆ

24. 07. 2023. u 06:15

KADA u prvoj polovini naredne godine budu završene izgradnja, nadogradnja i obnova objekata Doma za duševno obolele osobe u Čurugu ta ustanova socijalne zaštite na teritoriji Žablja - sa kapacitetom da brine o 200 korisnika - moćiće da se pohvali uslovima za smeštaj po najsavremenijim standardima.

ВЕЋИ КОМФОР ЗА 200 ШТИЋЕНИКА: Изградња, надоградња и обнова објеката Дома за душевно оболеле особе у Чуругу

Pres služba Pokrajinske vlade

- Nove prostorije imaće ukupnu površinu od 4.650 kvadrata, što je za 2.650 više od onoga čime trenutno raspolažemo, pa se unapred radujemo završetku posla koji je najavljen za kraj aprila nareedne godine - kaže direktor Miroslav Kresić i precizira da će kapacitet Doma ostati nepromenjen, jer je cilj da korisnici dobiju, ali i oko 70 zaposlenih u ovoj ustanovi, dobiju znatno bolje uslove za život i rad.

Jer, planirano je da u jednoj sobi ubuduće budu smeštene najviše četiri osobe, a ne kao sada - od šestoro, do čak 11.

- Ovo je jedna od najvećih investicija u sistemu socijalne zaštite, započeta pre više od 12 meseci i vredna više od 920 miliona dinara. Iako su građevinski radovi veoma složeni, jer se odvijaju uz svakodnevni život pacijenata i rad osoblja, istrajaćemo u nameri da posao završimo kvalitetno i prema standardu, a u ugovorenim rokovima - poručio je, tokom nedavne "vizite", predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Projektom je predviđeno da budu izgrađena dva objekta, da jedan stari bude porušen i na njegovom mestu napravljen novi, a tu su i rekonstrukcija, te dogradnja postojećih objekata. Takođe, biće rekonstruisane kuhinja sa trpezarijom i vešeraj, uz uređenje komunalne infrastrukture i dvorišnog prostora, sa saobraćajnicama, prakiralištem, pešačkim stazama, pratećim mobilijarom i zelenilom.

Rebalans

NAJAVLjUJUĆI da će tokom jeseni biti započete obnova i dogradnja Dnevnog boravka u domu za odrasle i starije "Sveti Vasilije Ostroški" u Bečeju, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović precizirao je da će, novim rebalansko budžeta Vojvodine, više od 400 miliona dinara biti opredeljeno upravo za sve domove socijalne zaštite na ovoj teritoriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)