TRADICIJA DUGA 14 GODINA: Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio „Seoske igre bez granica“ u Bikovu (FOTO)

Novosti online

17. 07. 2023. u 09:23

U BIKOVU, naselju nadomak Subotice, juče su održane 14. „Seoske igre bez granica“, u organizaciji Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“.

ТРАДИЦИЈА ДУГА 14 ГОДИНА: Градоначелник Стеван Бакић отворио „Сеоске игре без граница“ у Бикову (ФОТО)

Foto: Grad Subotica

Na celodnevnom takmičenju, na deset poligona u parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora i kukuruza, nadmetalo se 19 ekipa sa po šest članova iz Subotice i okoline, Novog Sada i Beograda. Ovu tradicionalnu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je negovanje tradicije, sportskog duha, humanih vrednosti, druženja i zabave protkano u Bikovu već 14 godina i da je sve to izraženo kroz manifestaciju „Seoske igre bez granica“.

- Sve ono što je na selu običajeno, poput bala slame, kukuruza i čutaka, na vešt način je pretvoreno u sportske rekvizite, a mladi ljudi su pametnim idejama te rekvizite, objedinjene i spojene, pretvorili  u ’Seoske igre bez granica’. Sve to, kako takmičarima na terenima, tako i onima okupljenim oko njih, garantuje jedno kvalitetno druženje, dobru zabavu i osmeh na licima - kazao je gradonačelnik Bakić.

Podsetio je da je i prethodnih godina, kada je, takođe, svečano otvarao ovu manifestaciju, istakao da „Seoske igre bez granica“ imaju potencijal, da su se na njima, pored učesnika iz Subotice i okoline, nadmetali i takmičari iz drugih gradova, pa i država, i da to obogaćuje turističku ponudu Grada Subotice.

- Ne smemo da zaboravimo ni kvalitetnu ideju organizatora iz Udruženja građana ’Udruženi pokrećemo selo’ koja nas, sve zajedno, okupi i u humanitarnim aktivnostima. Pored toga, ona svima nama omogućuje i da budemo pobednici, bez obzira na rezultate na poligonima, jer kada učestvujemo u akcijama kojima pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, mi smo već postali pobednici -ž naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Proglašavajući 14. „Seoske igre bez granica“ u Bikovu otvorenim, on je svim učesnicima poželeo dobre rezultate, kvalitetno druženje i da uživaju u zabavnom programu, i poručio da će ova manifestacija uvek imati podršku Grada Subotice.

Marina Malagurski, iz Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“, izjavila je da se ove godine na „Seoskim igrama bez granica“ na deset poligona ukupno takmiči 19 ekipa iz Subotice i okoline, Novog Sada i Beograda, i da je u jednoj od ekipa nastupaju i takmičari iz Indije i Nigerije.

- Zahvalila bih se Gradu Subotici, gradonačelniku Stevanu Bakiću, svim sponzorima, učesnicima i volonterima, svim preduzećima koji su nam na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija uspešno održi. Osim druženja, cilj nam je  očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR - kazala je, između ostalog, Marina Malagurski.

Na današnjim „Seoskim igrama bez granica“ u Bikovu takmičarske ekipe su se nadmetale u deset igara: frizbi, vodonoše, štularenje, lavirint, nošenje jaja, stari đeram, praćke, tragači, vodica i traktori, a tri prvoplasirane ekipe bile su:  Odrišene bale (Verušić, 144 boda), Specijalci (Đurđin, 141 bod) i Josag (Subotica, 139 bodova).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)