POTRESNA SUDBINA VESNE IZ VRANJA: Ostala je bez obe noge kada se bacila na ćerkicu da je zaštiti od NATO bombi, a sada joj je potrebna pomoć

J.S.

06. 07. 2023. u 15:14

VRANjANKU Vesnu Stojković (53) život nije mazio, ipak njen optimizam je uvek pobeđivao. Čini se nezaustavljiv niz loših vesti počeo je 5. aprila 1999. godine kada se bacila na svoju ćerkicu kako bi je svojim telom zaštitila od NATO bombi.

ПОТРЕСНА СУДБИНА ВЕСНЕ ИЗ ВРАЊА: Остала је без обе ноге када се бацила на ћеркицу да је заштити од НАТО бомби, а сада јој је потребна помоћ

FOTO: Privatna arhiva

Tada je ostala bez obe noge. Ne samo da je ostala bez ekstremiteta, već su se javile i autoimune bolesti, sada se bori protiv karcinoma  debelog creva.

Iako je uspela da zahvaljujući dobrim ljudima dobije željene proteze i stane na noge, karcinom debelog creva usporio je njen oporavak i sada mora da promeni deo na protezama, ali iznenadni troškovi su je ponovo doveli u nezavidni položaj.

D. Ristić

 

- Zbog druge bolesti smršala sam puno, tako da sada ne mogu da nosim proteze. Primam biološku terapiju u Nišu, rezultati nisu baš najbolji, ali verujem d aću i ovog puta izaći kao pobednik – kaže Vesna za Novosti.

Kao korisnica fondacije Budi human Vesna je zahvaljujući humanim ljudima u decembru 2021. godine prikupila sredstva za protezu i ovom putem se zahvaljuje svim humanim ljudim koji su joj pomogli. 

Dejan Ristić

 

- Divan je osećaj kada vidite da su ljudi humani i empatični i da niste sami. Fondacija ne pokriva troškove smeštaja u Beogradu, tako da mi je potrebno dodatnih 50 000 dinara, kako bih mogla da odem za Beograd i boravim tako koliko je potrebno – kaže Vesna.

Ona kaže da zbog velikih troškova za nju ovaj novac predstavlja veliki izdatak te moli sve koji mogu da joj pomognu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)