PRIČA O DOBROM DEČAKU: Programi posvećeni Vladi Divljanu u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

14. 06. 2023. u 11:32

Povodom 65 godina od rođenja Vlade Divljana, jednog od najznačajnijih srpskih rok autora i muzičara, i u Kraljevu i u Vrnjačkoj Banji biće održani prigodni programi.

ПРИЧА О ДОБРОМ ДЕЧАКУ: Програми посвећени Влади Дивљану у Краљеву и Врњачкој Бањи

KC Ribnica

U organizaciji Kulturnog centra „Ribnica” u Svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu, u petak 16. juna, sa početkom u 19 sati, biće upriličen program pod nazivom „Vlada Divljan, neposlušni građanin – povodom 65 godina od rođenja“. Kako je najavljeno, u programu će učestvovati bas gitarista Zdenko Kolar, član originalne postave „Idola“ i Vladin dugogodišnji prijatelj i saradnik, moderator Miroslav Stašić i mladi kraljevački bend „Fearless“.

Dan ranije, u Narodnoj biblioteci „Dr Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji biće otvorena izložba „65 godina od rođenja Vlade Divljana“ Miroslava Stašića, koja pokriva sve periode Divljanovog rada, od Idola, preko solo albuma i rada sa Old Stars bendom, do saradnje sa Letnjim Kino bendom.

Publika će izložbu moći da pogleda do 1. jula, a u subotu, 17. juna, u vrnjačkoj biblioteci od 19 sati i da prisustvuje tribini sa Zdenkom Kolarom u sklopu ciklusa „Rok i književnost“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)