GRADE DOVODNI CEVOVOD I REZERVOAR: Nastavljeni radovi na severnom vodovodu u Leskovcu (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

13. 06. 2023. u 14:07

LESKOVAČKA lokalna samouprava, izgradnjom dovodnog cevovoda i rezervoara pitke vode u Pečenjevcu, nastavlja radove na regulaciji vodosnavbdevanja više naseljenih mesta na severu grada.

ГРАДЕ ДОВОДНИ ЦЕВОВОД И РЕЗЕРВОАР: Настављени радови на северном водоводу у Лесковцу (ФОТО)

foto: GU Leskovac

U toku je ugradnja oko 1,6 kilometara cevovoda, prečnika 280 milimetara, i izgradnja rezervoara čija je zapremina 500 metara kubnih. Investicija je vredna 38,4 miliona dinara i finansira se iz gradskog budžeta. Izvođaču radova je već isplaćena prva privremena situacija u iznosu od oko 8,5 miliona dinara.

Grad na Veternici je, uz pomoć Vlade Srbije, ranijih godina investirao značajna sredstva kako bi omogućio da i severni deo grada bude povezan na vodosistem „Barje“.

Domaćinstva u desetak naseljenih mesta u ovom delu grada za piće koriste vodu iz bunara i izvora, pa će ovim ulaganjem na području koje se „bori“ i sa endemskim nefritisom trajno biti rešen problem vodosnabdevanja.

- Ovo je nastavak velikog projekta izgradnje severnog kraka vodosistema „Barje“ u koji smo do sada uložili 165 miliona dinara sa ciljem da i ovom delu grada obezbedimo zdravu pijaću vodu – istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Aktuelnim radovima prethodila je izgradnja primarnog cevovoda dugog oko 20 kilometara, a lokalna samouprava će nastaviti ulaganje i u razvodnu mrežu u pojedinim selima.

- Radovi koje trenutno izvodimo su preduslov za ono što nas očekuje. Lokalna samouprava je obezbedila i građevinsku dozvolu za sekundarnu mrežu u Pečenjevcu, Čekmin takođe ima dokumentaciju, a za Lipovicu je završeno idejno rešenje – kazao je Novica Nikolić, generalni direktor leskovačkog JP „Urbanizam izgradnja“.

REZERVOAR GARANTUJE PRITISAK

Rezervoar u Pečenjevcu trebalo bi da „pokrije“ sve neophodne gubitke vode i da svim korisnicima obezbedi dovoljan pritisak u mreži. On je, osim za Pečenjevce, važan i za naseljena mesta: Brestovac, Kutleš, Brejanovce, Razgojnski Čifluk, Čekmin, Lipovicu, Draškovac, Šarlince, Donje Brijanje i Živkovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)