OD LEKTIRE DO BELETRISTIKE: Biblioteci u Beočinu 120.000 dinara od Pokrajine za nabavku knjiga

Lj.P.

16. 06. 2023. u 10:00

MEĐU ustanovama kojima je Pokrajinski sekreterijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama dodelio sredstva, našla se i biblioteka „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu.

ОД ЛЕКТИРЕ ДО БЕЛЕТРИСТИКЕ: Библиотеци у Беочину 120.000 динара од Покрајине за набавку књига

FOTO: Sajt opštine Beočin

Na osnovu javnog konkursa, dodeljeno im je 120.000 dinara za nabavku knjiga školske lektire i beletristike, a potpisinica ugovora je Ivana Brankov, direktorka Centra za kulturu, sport i turizam u toj lokalnoj samoupravi.

Izražavajući nadu da će najmlađi sugrađani, ali i svi ljubitelji knjige uživati u novim naslovima i raznovrsnoj ponudi beočinske biblioteke, Brankov je rekla, da kada se govori o značaju bibliotečke delatnosti, ne sme se zaboraviti njena aktuelnost.

- Upravo nabavka novih knjiga i lektire, u skladu sa novim planom i programom rada osnovnih i srednjih škole, pružiće našim najmlađim korisnicima zanimljiviji i kvalitetniji izbor knjiga- kazala je Brankov. - I ove godine se zahvaljujemo Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama što je prepoznao i podržao naše napore da sačuvamo i obnovimo rad naše gradske biblioteke.

Prema rečima Dragane Milošević, pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, ove godine Pokrajinska vlada izdvojila je 78 miliona dinara za podršku razvoju projekata iz oblasti kulture što je značajno povećanje u odnosu na period od pre pet godina kada je za ovu namenu izdvojeno 10 miliona dinara.

- Veliko mi je zadovoljstvo, čast i ponos što u amfiteatru Arhiva Vojvodine uručujemo 175 ugovora, po osnovu tri konkursne linije koje su namenjene za zaštitu i očuvanje kulturnog nasleđa, za projekte koji se odnose na tradicionalno stvaralaštvo Srba, kao i za projekte koje smo snažno podržali kada je reč o nabavci knjiga javnim, gradskim i opštinskim bibliotekama za popunjavanje bibliotečkog fonda - istakla je Milošević uoči uručivanja ugovora korisnicima sredstava.

U okviru ovog budžeta za nabavku knjiga javnih opštinskih i gradskih biblioteka izdvojeno je pet miliona dinara a sredstva su raspoređena na 39 projekata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024