„KADA ODE PESNIK“: Nova knjiga Zdravka Sretenovića promovisana u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 06. 2023. u 18:59

Nova knjiga Zdravka Sretenovića, pesnik koji živi i stvara u Bagrdanu, promovisana je sinoć u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

„KАДА ОДЕ ПЕСНИK“: Нова књига Здравка Сретеновића промовисана у Јагодини (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Sretenović je do sada objavio tri zbirke pesama. Prva, koja sadrži ljubavne pesme, nosi naziv „26“, a druga je humoristično-satirična i nazvana je „Beračice jagoda“. Trećom knjigom pesnik se vraća ljubavi kao svojoj glavnoj inspiraciji.

-Ova zbirka ima jednu univerzalnu temu, a to je ljubav, s tim što je ova knjiga, u stvari, posvećena onima koji su imali velike ljubavi, ali ih nisu ostvarili. Zamisao mi je bila odgonetanje pitanja šta se dešava sa tom osobom kada pesnik ode iz njenog života. Ali, na to pitanje neko drugi treba da da odgovor. Mislim da će veliki broj ljudi da se prepozna u njoj – rekao je Sretenović na promociji.

Ratko Stojilović, recenzent knjige, ocenio je da Sretenovićeve najnovije pesme odišu “mirotočivom, izvanremenskom patinom i zrače nepatvorenom verom u ljubav”.

Ovom prilikom svojom pesmom predstavila se Leda Milovanović, učenica četvrtog razreda OŠ „Rada Miljković“ u Jagodini, dok se sviranjem na gitari publici predstavio Lazar Marinković, učenik sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Glogovcu. Događajem je moderirala profesorka Snežana Bihler, predsednica Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Sretenović, koji je i kao predsednik Književnog kluba „Dušan M. Dačić“ u Bagrdanu, rekao je da će ova mlada ustanova kulture ove godine obeležiti pet godina postojanja i uspešnog rada i da je u štampi najnoviji, peti, zbornik, koji nosi naziv „Seoska praskozorja“. Reč je knjizi koja je okupila 62 književna stvaraoca iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)