"ŽIVEO SAM HILJADU GODINA": Promocija romana Nenada Gugla u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 06. 2023. u 09:52

NOVI roman Nenada Gugla "Živeo sam hiljadu godina", u organizaciji udruženja Svetosavlje biće promovisan u Muzeju u Zrenjaninu, U sredu, 7. juna, u 19 časova.

ЖИВЕО САМ ХИЉАДУ ГОДИНА: Промоција романа Ненада Гугла у Зрењанину

Muzej Zrenjanin

Promociju romana vodiće profesor dr Vladimir Dimitrijević iz Čačka, apologeta hrišćanstva i pravoslavlja, dok će Mihajlo Mladenović, student treće godine Muzičke akademije na Beogradskom univerzitetu u klasi profesora Uroša Dojčinovića, izvesti dve muzičke numere Pećka kandila i Suza Kosova.

Roman "Živeo sam hiljadu godina" ukršta nekoliko narativnih tokova i vremenskih dimenzija u kojima je prikazan nebeski svet večnosti, budućnost koja se još nije dogodila i prošlost iz koje izvire i budućnost i večnost. U romanu je posebno naglašena priča o precima i događajima koji ostavljaju svoj trag na one događaje koji će se tek odigrati. 

Doktor Vukan Petrović koji jeste tipičan savremeni čovek, u jednom popodnevu u svom kabinetu, posle uspešne operacije, doživljava čudan susret sa neobičnim posetiocima koji mu menjaju pogled na život. Doktor Petrović u samo nekoliko sati uspeva da proživi živote svojih predaka koji traju hiljadama godina i da se suoči sa čvornim tačkama u svom življenju.
Čitalac će se u romanu susresti sa galerijom poznatih i nepoznatih karaktera i ljudi, a na stranicama ovog romana srešćete velike slikare Karavađa i Rembranta, biblijske junake Avrama i Isaka, grofa Tolstoja, muzičkog genija Mocarta. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!