DIJAGNOZA NA VREME: U rumskom Domu zdravlja počeo sa radom renovirani rendgen kabinet

S. KOSTIĆ

22. 05. 2023. u 09:20

U rumskom Domu zdravlja počeo je da radi renovirani rendgen kabinet sa novom savremenom opremom i digitalnim rendgen aparatom, uređaj najnovije generacije koji će pomoći u bržoj dijagnostici ukoliko postoji sumnja na neko oboljenje. Kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, veoma je važan za pacijente, ali i za zdravstvene radnike, jer omogućava kvalitetniju, bržu i bezbedniju izradu rendgenskih snimaka, koji su jako važni kako za preventivne, tako i za dijagnostičke preglede.

ДИЈАГНОЗА НА ВРЕМЕ: У румском Дому здравља почео са радом реновирани рендген кабинет

Foto S K

Zahvaljujući ovom uređaju, koje je doniralo Ministarstvo zdravlja, više neće biti liste čekanja u Rumi.

- Moram da naglasim da će ovaj sistem koji je ovde instaliran moći da bude povezan sa većim centrima koji se nalaze bilo u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Beogradu, gde će kolege uvek moći, ukoliko ima neka nedoumica, da urade konsultaciju i da donesu odluku bez odlaska pacijenta u drugu ustanovu. Vreme je veoma bitno, kao i sama brzina donošenja odluke, stoga je ovaj moderni aparat više nego dragocen - rekao je dr Aleksandar Stefoski, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, prilikom posete ovoj zdravstvenoj ustanovi.

VIŠE OD 5.400 SNIMANjA

Dr Jelena Stojanac Mračević, direktorka Doma zdravlja „Ruma", kazala je da je veoma važno što je aparat počeo sa radom, jer se na godišnjem nivou obavi preko 5.400 snimanja rendgen aparatom.

Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma, izrazila je nadu da će se dobra saradnja nastaviti, ali i da će vrlo brzo Dom zdravlja dobiti dozvolu za puštanje u rad savremenog uređaja ortopana u stomatološkoj službi, koji je donirala lokalna samouprava.

- Samo u prošloj godini uložili smo preko 45 miliona dinara u renoviranje i opremanje Doma zdravlja. Ove godine ćemo izdvojiti sredstva za obnovu dečijeg odeljenja sa pedijatrijom, a nastavljamo i dalje kompletno renoviranje našeg Doma zdravlja - istakla je predsednica Ćirić koja je sa dr Stefoskim obišla i Službu hitne medicinske pomoći gde su razgovarali sa radnicima koji svakodnevno pružaju medicinsku negu velikom broju pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)