ZAMAJAC BUDUĆIM PREDUZETNICIMA: U Kraljevu uručene odluke o subvencijama za pokretanje sopstvenog biznisa

G. ĆIROVIĆ

17. 05. 2023. u 14:45

UZ prigodnu svečanost, u Kraljevu su uručene odluke o dodeli subvencija za 40 nezaposlenih građana sa evidencije kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) namenjenih pokretanju sopstvenog biznisa i samozapošljavanju.

ЗАМАЈАЦ БУДУЋИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА: У Краљеву уручене одлуке о субвенцијама за покретање сопственог бизниса

GU u Kraljevu

Uručujući odluke budućim preduzetnicima, direktor NSZ Zoran Martinović je naglasio da za ovaj Program na republičkom nivou svake godine konkuriše između sedam i osam hiljada nezaposlenih, od kojih se oko 4.000 na taj način prevede iz statusa nezaposlenosti u status preduzetnika ili privrednika.

- U Kraljevu smo do sada opredelili sredstva za 64 lica koja mogu da pokrenu sopstveni biznis, od toga su četiri romske nacionalnosti, a tri osobe sa invaliditetom, budući da vodimo računa i o tim kategorijama. Oko 20 miliona dinara izdvojeno je u ovom krugu, uz mogućnost i proširivanja kvote za neke druge koji su konkurisali, s obzirom na to da je podneto više od 300 zahteva - rekao je Martinović.

GU u Kraljevu

Zoran Martinović, direktor NSZ

Prednost prilikom konkurisanja za dodelu subvencija ovog puta, prema rečima Snežane Prelić, direktorke kraljevačke filijale NSZ, imale su žene, kao i mladi do 30 godina.

- Čak 80 odsto dodeljenih subvencija obuhvata žensko preduzetništvo, a 50 odsto su mladi do 30 godina – poručila je Prelićka. - Očekujemo da njihovi biznisi budu znatno održiviji nego ranijih godina, a mi smo tu da im pružimo podršku koja se odnosi na program mentoringa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)