NOVI SAD PREVENTIVNO DELUJE PROTIV NASILJA: Đurić nakon zločina u Beogradu i Mladenovcu

Lj.P.

05. 05. 2023. u 17:35

GRADONAČELNIK Novog Sada Milan Đurić i v.d. načelnika Policije u Novom Sadu Goran Radonjić prisustovali su današnjoj sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada, održanoj povodom nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

НОВИ САД ПРЕВЕНТИВНО ДЕЛУЈЕ ПРОТИВ НАСИЉА: Ђурић након злочина у Београду и Младеновцу

FOTO.Pres služba grada

Pre početka sednice gradonačelnik uputio je izraze saučešća porodicama nevino stradale dece i radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u sinoćnom umasovnom ubistvu na teritoriji Mladenovca, i nad7u u brz oporavak teško povređenih.

- Mi kao Grad, zakazali smo sednicu Koordinacionog tela, a cilj je da vidimo šta smo do sada uradili, šta možemo još dodatno da uradimo da bi predupredili ovakve slučajeve koji su nam se desila u našoj državi u roku od 48 sati – kazao je novosadski gradonačelnik Đurić. - Ujedno i da vidimo kakva nam je bezbednost dece u Novom Sadu. Podržavamo mere koje je predsednik države predložio.

Prema Đurićevim rečima, Grad je delovao preventivno i ranijih godina u okviru Koordinacionog tela. U svih 39 osnovnih škola na teritoriji Novog Sada sprovedena je obuka pedagoško-psiholoških službi, sekretara u školama, direktora, ali i predstavnika Đačkog parlamenta, kako da postupaju u situacijama nasilja, koja su ovlašćenja zaposlenih, i kada se uključuje policija u takvim situacijama se uključuje.

- Što se tiče 16 srednjih škola ovog meseca i za njih počinje i za njih će biti ova obuka – najavio je Đurić. - Važno je da je sprovedemno što pre. Što se tiče roditelja, oni će od septembra, takođe prolaziti ovu obuku jer je veliko interesovanje.

Gradonačelnik je podsetio da je ranije uveden SOS telefon na koji može da se pozove Koordinaciono telo i prijavi problem sa nasiljem. U poslednjih godinu dana bilo je više od stotinu poziva.

Iako privatno obezbeđšenje u školama nije u obavezi Grada, prema rečima gradonačelnika, videće se koliko bi to koštalo i o tome će se razmisliti.

SOS TELEFON

NASILjE se može prijaviti telefonom na broj: 064/844-8800 ili putem elektronske pošte na adresu: koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)