NOVI KILOMETRI VODOVODNE MREŽE: Radovi na deonici ka Gornjoj Jajini i Palikući

I. M.

27. 04. 2023. u 12:36

LESKOVAČKA sela Gornja Jajina i Palikuća snabdevaće se vodom iz dva pravca odnosno vezivanjem u prsten što će omogućiti optimalno i uredno vodosnabdevanje potrošača u ovom kraju.

НОВИ КИЛОМЕТРИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ: Радови на деоници ка Горњој Јајини и Паликући

foto: GU Leskovac

U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže iz pravca Donje Jajine. Gradi se 2,6 kilometara vodovodne mreže, a investicija je vredna 11,8 miliona dinara i finanira se iz gradskog budžeta.

- Cilj nam je da sve vodovodne cevi od azbesta zamenimo novim, ali i da konstatno gradimo i širimo mrežu i povećamo broj korisnika usluga JKP „Vodovod“. Do sada je rekonstruisano i izgrađeno više od 94 kilometara mreže i šta je uloženo oko 900 miliona dinara – istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca koji je obišao radove.

foto: GU Leskovac

On je podsetio na to da je prošle godine obnovljen deo kolovoza puta Donja Jajina – Šišince. U vučjanskom kraju su, uz podršku Ministarstva privrede, rehabilitovane još dve važne saobraćajnice: Miroševce – Slavujevce i Gornja Jajina – Bunuški Čifluk. Ukupna vrednost ovih investicija veća je od 70 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)