MUKE MEŠTANA SELA KOD VRANJA: Imaju probleme sa vodovodom, JKP ne može da interveniše

Дејан Ристић
Dejan Ristić

20. 04. 2023. u 20:20

MEŠTANI Ristovca koji duže vreme imaju problem sa vodosnabdevanjem, treba da se obrate privatnom investitoru koji je radio na toj vodovodnoj mreži, a ne vranjskom "Vodovodu".

МУКЕ МЕШТАНА СЕЛА КОД ВРАЊА: Имају проблеме са водоводом, ЈКП не може да интервенише

Foto D. Ristić

Javno preduzeće „Vodovod“ Vranje do sada nije izvodilo nikakve radove na vodovodnoj mreži u Ristovcu niti ima prava da to radi, kaže direktor JKP "Vodovod" Marjan Stanković i precizira da se u tom selu radi o privatnoj vodovodnoj mreži, rađenoj pre desetak godina i javnost nema uvid u detalje ugovora o tom poslu. "Vodovod" Vranje, kao javno preduzeće, održava samo javnu vodovodnu i kanalizacionu mrežu i nema ingerencije niti prava da vrši radove na privatnim vodovodima, ukazuje on.

- Oko svih kvarova koji se pojavljuju na toj vodovodnoj mreži, meštani treba da se obrate predsedniku Saveta Mesne zajednice, a on će kontaktirati odgovornog izvođača koji treba da interveniše – kaže Stanković.

On je dodao i da su žitelji još nekoliko sela na teritoriji grada u sličnoj situaciji, među kojima su Gornji i Donji Vrtogoš i Davidovac. „Vodovod“ Vranje već radi na izgradnji vodovodne mreže u nekoliko sela na teritoriji grada i to je veliki projekat koji lokalna samouprava realizuje sopstvenim sredstvima. Mreža je stigla do Dubnice, a trenutno se radi na izgradnji vodovodne mreže u selu Neradovac.

Što se ostalih sela tiče, postoji plan da sva sela moravskog sliva dobiju vodu iz gradskog vodovoda, a ta mreža će se graditi preko komunalnog programa ili projekata. Kada to bude realizovano, obaveze privatnih investitora će prestati, ali do tada, „Vodovod“ jednostavno nema zakonskih mogućnosti da interveniše, ukazuje Marjan Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)