GRADSKI ŠTAB U VRANJU ZA VANREDNE SITUACIJE: Afrička kuga pod kontrolom

J. S.

27. 03. 2023. u 16:11

GRASKI štab za vanredne situacije održao je treću vanrednu sednicu na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija nastala usled pojave zarazne bolesti afrička kuga na teritoriji Vranja.

ГРАДСКИ ШТАБ У ВРАЊУ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Афричка куга под контролом

Foto:J.S.

O trenutnoj situaciji na terenu članove štaba izvestio je gradski većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković, koji je naglasio da su bila tri pojedinačna slučaja koja su nakon testiranja pokazala negative rezultate, tako da je trenutna epidemiološka situacija stabilna. Na osnovu iznetih podataka, Gradski štab za vanredne situacije naložio je da komunalno preduzeće “Komrad” bude u stanju pripravnosti, odnosno da u slučaju potrebe obezbedi najmanje jedno vozilo, vozača i dva radnika za utovar i istovar zaraženih životinja kao i da uredi lokaciju stočnog groblja u skladu sa odgovarajućim propisima.

Određuje se lokacija za stočno groblje zaraženih životinja afričkom kugom svinja, u skladu sa prostornim planom grada Vranja, strateškom procenom  uticaja na životnu sredinu kao i uslovnom saglasnošću “Srbijašume”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SKANDAL NA ROLAN GAROSU! Zverev boluje od neizlečive bolesti, a u Parizu mu zabranili da primi terapiju