JOVANA I OLIVER PRAVE NAJLEPŠE FRIZURE: Učenici paraćinske Tehnološke škole pobednici državnog takmičenja

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 03. 2023. u 20:16

EKIPA Tehnološke škole iz Paraćina, koju su činili Jovana Milenković i Oliver Milanović, na 24. Republičkom takmičenju frizera, održanom u Beogradu, osvojila je titulu prvaka Srbije u ženskim frizurama, osam pehara i mnogo diploma i pohvala.

ЈОВАНА И ОЛИВЕР ПРАВЕ НАЈЛЕПШЕ ФРИЗУРЕ: Ученици параћинске Технолошке школе победници државног такмичења

Foto: Privatna arhiva

Učenici frizerskog smera ove škole već su devet puta na državnom takmičenju osvajali šampionski tron, pa mada se generacije smenjuju, svaka iznedri novi šampionski tim zahvaljujući kvalitetnom praktičnom radu profesora na ovom obrazovnom profilu.

I ovo poslednje takmičenje bilo je vrlo zahtevno jer su učestvali učenici iz petnaestak škola širom Srbije, od kojih većina ima mnogo dužu tradiciju u školovanju frizera od Tehnološke škole. Značaj ove pobede je utoliko veći jer su se Jovana i Oliver takmičili prvi put. Dokazali su da su bez konkurencije u disciplinama šišanje, punđa i kreacija frizure.

Jovana  objašnjava da izrada jedne frizure ne sme po važećim pravilima da traje duže od 60 minuta. A u to vreme ulazi i postavljanje modela, te uklanjanje sve sa pulta nakon završetka posla. Priznaje da je osećala nervozu jer joj je to bilo prvo takmičenje, ali da su na kraju svi bili zadovoljni – i model, i profesori. U izradi slobodne kreacije frizure Oliver je koristio fen, četke i lakove, dok je najlepša punđa imala podršku ukosnica i štapića.

Za tradicionalno i vrlo prestižno državno takmičenje mlade majstore u frizeraju pripremao je profesor stručne prakse, poznati paraćinski frizer Igor Ćosić.

- Svaka od tri takmičarske discipline ima svoje specifičnosti, a svaki učenik ima obavezu da uradi sva tri rada, tako da smo se pripremali praktično od početka školske godine. Uložili smo mnogo truda u kompletan scenski nastup. Mora se voditi računa i o boji, a ne samo o izradi frizure – veli Ćosić. Finalnom utisku pečat daje odgovarajući stajling modela, a kako bi celina bila u savršenom skladu, profesionalna šminka je takođe neophodna.

SMENA GENERACIJA

Činjenica da Tehnološka škola već desetak godina osvaja šampionske titule za ženske frizure govori o manuelnom talentu učenika koji upisuju ovaj smer, ali pre svega o odličnoj praktičnoj nastavi i profesorskom kadru. Tehnološka škola ima savremeno opremljen kabinet gde mladi talenti vežbaju i najzahtevnije frizure. Devojke su jedne drugima modeli, ali Oliver dokazuje da među najboljim ženskim frizerima mogu biti i – muškarci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere