FINALE "PAŽLJIVKOVE SMOTRE": Najmlađi SUbotičani odmerili snage u poznavanju saobraćajnih pravila

J. L.

13. 03. 2023. u 15:29

NA sceni Dečjeg pozorišta u Subotici održano je finale "Pažljivkove smotre" , kviza u poznavanju pravila bezbednog učešća u saobraćaju.

ФИНАЛЕ ПАЖЉИВКОВЕ СМОТРЕ: Најмлађи СУботичани одмерили снаге у познавању саобраћајних правила

foto : J.L.

U konkurenciji đaka prvaka pobedu su izvojevali prvaci iz OŠ "Sonja Marinković", dok su u konkurenciji 2. razreda najuspešniji bili učenici OŠ "Sečenji Ištvan".Na "Pažljivkovoj smotri" snage su odmerili i subotički predškolci iz svih vrtića. Pobedu su odneli mališani iz vrtića "Veverica", potom ekipa iz vrtića "Neven", dok su treće mesto osvojili predškolci iz "Sunčice". 

Cilj projekta je da se kod dece ovog uzrasta formira svest o značaju bezbednog učestvovanja u saobraćaju.

- Naši najmlađi osnovci izuzetno dobro poznaju pravila u saobraćaju. Na ishod takmičenja utiče trenutna fokusiranost, pažnja, razumevanje određenog pitanja, trema... Dešavalo se da smo pronašli nekoliko pitanja za koja ni mi stariji nismo bili sigurni koji odgovor je tačan, kao na primer da li je detetu dozvoljeno da sedi u traktorskoj prikolici - kaže Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

U pitanju je projekat Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREŠEVO U NEDELJU BEZ STRUJE: Planirani radovi na elektroenergetskim objektima