ZA UNAPREĐENJE KARDIOLOGIJE 2,5 MILIONA: INvesticije u Zrenjaninu

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

01. 03. 2023. u 17:56

GRAD Zrenjani će tokom 2023. godine kroz realizaciju projekta Bolnice Đorđe Joanović, za unapređenje zdravstvene zaštite kardioloških bolesnika uložiti 2,5 miliona dinara, potvrdio je odluku Skupštine grada, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, prilikom posete ovoj bolnici.

ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ КАРДИОЛОГИЈЕ 2,5 МИЛИОНА: ИНвестиције у Зрењанину

Foto: B.Grujić

- Ova sredstva opredeljena su za rešavanje urgentnih problema kada su u pitanju kardiološki pacijenti, a postoji lista čekanja za kardiološke pacijente na kojoj je sada od 200 do 250 ljudi i  očekujemo da sa ovim sredstvima i angažovanjem stručnjaka van zrenjaninske bolnice tu listu svedemo na nulu, za oko šest meseci - naglasio je Salapura, uz napomenu da su prosečna ulaganja u bolnicu godišnje iznosila oko 40 miliona dinara, a da je prošle godine uloženo rekordnih 120 miliona dinara.

 Valja naglasiti da je kroz projekat sa kompanijom NiS nabaljen ultrazvučni aparat sa tri sonde, u vrednosti 6,5 miliona dinara, a bolnica je na dobrom putu da konačno dobije  magnetnu rezonancu, koju Zrenjanin nikada nije imao.

- Opredeljeni novac u vrednosti 2,5 miliona biće iskorišćen za oblast interventne kardiologije, tj. implementaciju pejsmejkera, koje će trajno ugrađivati dr Kovačević, a istovremeno najveći deo sredstava biće upotrebljen u drugu oblast interventne kardiologije, a to je dolazak interventnih kardiologa iz Sremske Kamenice ili Kliničkog centra Srbije za ugradnju pejsmejkera srca, gde je trenutno na listi čekanja Da pojasnim, tu se radi o listi čekanja za oko 200 bolesnika  - ostakao je direktor Bolnice u Zrenjaninu dr Igor Kitaresku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri