DOBIO ČETIRI TONE ZA 17 KRAVA: Merkantilni kukuruz obezbeđen i registrovanim poljoprivrednicima u Zrenjaninu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

24. 02. 2023. u 12:10

MILOŠ Poučki jedan je od 52 registrovana poljoprivrednika sa zrenjaninskog područka, sa gazdinstvom koji je dobio kukuruz iz državnih rezervi.

ДОБИО ЧЕТИРИ ТОНЕ ЗА 17 КРАВА: Меркантилни кукуруз обезбеђен и регистрованим пољопривредницима у Зрењанину  (ФОТО)

grad Zrenjanin

Ovaj uzgajivač mlečnih krava iz sela Elemir kod Zrenjanina, po osnovu Javnog poziva, bespovratno je iz državnih rezervi, dobio 4.080 kilograma merkantilnog kukuruza za ishranu svojih 17 krava i jedan je od ukupno 52 registrovana poljoprivrednika, stočara sa teritorije grada Zrenjanina, koji su ukupno dobili 145.200 kilograma merkantilnog kukuruza, odnosno 240 kilograma po grlu.

- Tokom naredne nedelje usvojićemo mere za podršku poljoprivrednicima na teritoriji grada, potom i raspisati konkurs, a na osnovu naše prošlogodišnje akcije Da nam sela budu bliža, sa ciljem poboljšanja položaja poljoprivrednih gazdinstava i generalno poljoprivrede na teritoriji Zrenjanina - istakao je gradonačelnik Simo Salapura, prilikom obilaska poljoprivrednog gazdinstva u Elemiru.

- Osim pomenutih 17 mlečnih krava, sa članovima svoje porodice gajim svinje i ovce i planiram proširenje farme - uz zahvalnost državi, istakao je Miloš Poučki koji je dobio 4.080 kilograma merkantilnog kukuruza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)