DRŽAVNA CEREMONIJA U NEDELJU: Sto šest godina od izbijanja Topličkog ustanka u Prokuplju

D. Z.

24. 02. 2023. u 17:39

U NEDELjU 26. februara u 11 časova u Prokuplju će biti održana državna ceremonija, povodom obeležavanja 106 godišnjice od izbijanja Topličkog ustanka.

ДРЖАВНА ЦЕРЕМОНИЈА У НЕДЕЉУ: Сто шест година од избијања Топличког устанка у Прокупљу

FOTO GRAD PROKUPLjE

Kako ističu iz gradske uprave Prokuplja ceremoniju će, ispred Vlade Republike Srbije i njenog Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, predvoditi državni sekretar za rad, boračka i socijalana pitanja Zoran Antić.

Ceremoniji obeležavanja ovog važnog istorijskog datuma, prisustvovaće i pomoćnik ministra odbrane Siniša Radović, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović i državni sekretar u Ministartsvu kulture i informisanja Miodrag Ivanović.

Delegacija Vlade će polaganjem venaca odati počast poginulim junacima, a njima će se pridružiti i predstavnici Grada Prokuplja, Topličkog okruga, Policijske uprave, Vojske Srbije kao i brojna boračka udruženja, koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije.

Istog dana, pre početka ceremonije, u 10 časova i 45 minuta, sveštenstvo crkve „Svetog Prokopija“, održaće parastos palim junacima u Topličkom ustanku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)