SPORTISTI HALU ČEKALI 15 GODINA: Pri kraju izgradnja sportskog objekta u Inđiji

S. KOSTIĆ

14. 02. 2023. u 06:45

NOVA sportska hala u Inđiji, koju zovu "Skadar na Bojani", zbog izgradnje koja je počela pre 15 godina, biće konačno završena do kraja ove godine i puštena u funkciju, rekao je Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade, koji je u ponedeljak obišao radove čija vrednost iznosi 680 miliona dinara.

СПОРТИСТИ ХАЛУ ЧЕКАЛИ 15 ГОДИНА: При крају изградња спортског објекта у Инђији

foto:pokrajinska vlada

 Završni poslovi predviđaju izgradnju antifiltracione zavese oko sportske hale, parterno uređenje, kao i izgradnju energo-bloka.

- U ovoj godini završićemo sveobuhvatnu rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, a za nekoliko dana počinjemo izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu. Sa Gradskom upravom Novog Sada planiramo da u prvoj polovini godine počnemo radove na izgradnji sportske sale u dvorištu Gimnazije „Laza Kostić“ na Telepu. – rekao je Mirović i dodao da će se tokom naredne nedelje otvoriti procedura za pripremu projektne dokumentacije za sportsku salu u Irigu.

- Polako se približavamo standardu da svaka opština u Vojvodini ima kvalitetnu sportsku halu ili salu. To će mnogo značiti za sportiste, omladinu, za ostanak ljudi u manjim mestima.- istakao je Mirović i naglasio da se nastavlja sa izgradnjom velikih objekata širom Vojvodine, koja predstavlja jedno gradilište.

Mirović je naveo da će biti lepih vesti kada je reč o novim investicijama u brze saobraćajnice u Vojvodini, jer se u ovoj godini očekuje i početak radova na brzoj saobraćajnici od Sombora do Kikinde a u narednoj autoput od Novog Sada i Beograda do Zrenjanina.

ZA RAZLIČITE SPORTOVE

Kapacitet hale je 3.700 mesta za gledaoce, a namenjena je za različite sportove, od košarke, rukometa do sportskih manifestacija, koncerata i drugih kulturno-zabavnih događaja.

U poslednjih šest godina, u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja i razvoja sporta, za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji opštine Inđija, samo preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinska vlada izdvojila je više od milijardu dinara.

-  Ovo je jedan od najvećih projekata u našoj opštini i poslednji na nivou Pokrajine koji je započet pre 15 godina, a nije završen. Na ovom primeru vidimo razliku između onih koji su vodili Inđiju, Vojvodinu i Srbiju, tada i nas danas.- kazao je Gak i dodao da će završetkom izgradnje ove sportske hale biti obezbeđeni svi neophodni uslovi za profesionalno bavljenje sportom s obzirom na to da je klub „Železničar“ aktuelni šamion Srbije u ženskom rukometu, ali i za rekreativce.

ZA RAZLIČITE SPORTOVE

Kapacitet hale je 3.700 mesta za gledaoce, a namenjena je za različite sportove, od košarke, rukometa do sportskih manifestacija, koncerata i drugih kulturno-zabavnih događaja.

Obilasku radova prisustvovali su  i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade