"MADE IN SERBIA": Predsednik Vučić najavio proizvodnju guma za najbolje automobilske brendove iz celog sveta

Tanjug

14. 12. 2022. u 12:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike guma japanske kompanije Tojo tajers (Toyo Tires) u Inđiji, da će se tu proizvoditi gume made in Serbia za audi, porše, micubiši i druge najbolje automobilske brendove iz celog sveta.

MADE IN SERBIA: Председник Вучић најавио производњу гума за најбоље аутомобилске брендове из целог света

Foto: Tanjug

- Danas je poseban dan, retki su takvi dani. Kada sam sada ulazio na sastanak sa predstavnicima kompanije, amabasador Kacutamata mi je rekao - pre pet godina smo počeli da sanjamo ovaj san i posebno posle posete nedavno nastradalog Abe Šinza Beogradu. To je bila istorijska poseta i uspeli smo da pokrenemo stvari i dosanjali smo taj san. Ovo je jedina Tojo fabrika u Evropi i najbolja u celom svetu, po svom kvalitetu i opremljenosti - rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da to nije i poslednja Tojo fabrika koja će biti otvorena u Srbiji.

- Očekujemo da odavde u svet, na severnoameričko i zapadnoevropsko tržište odu najbolje gume - made in Serbia, napravljene u Inđiji - naveo je Vučić.

Naveo je da fabrika ima 117.000 metara kvadratnih, kao i da je investicija vredna 283 miliona evra, ali da će ukupno iznositi više od 300 miliona evra.

- Mi smo učestvovali kao vlada i drago mi je što nismo kasnili nijedan dan u isplati subvencija. Bar u nečemu da budemo kao Japanci - rekao je Vučić.

Kazao je da trenutno u fabrici radi 460 radnika i najavio da će biti zaposleno još 120 do kraja sledeće godine, ali da će se njihov broj i dalje povećavati bez obzira na visok nivo automatizacije i digitalizacije kompanije.

- To je nešto što nam donosi brži rast BDP-a i veće plate i penzije - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (138)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja