OSMO „LIČKO PRELO“ U SUBOTICI Gradonačelnik Bakić: Šaljemo poruku jedinstva, snage i postojanja (FOTO)

Novosti Onlajn

12. 02. 2023. u 10:46

UDRUŽENjE Ličana „Lika“ iz Subotice organizovalo je sinoć, u restoranu „Spartak“, tradicionalno, osmo po redu „Ličko prelo“.

ОСМО „ЛИЧКО ПРЕЛО“ У СУБОТИЦИ Градоначелник Бакић: Шаљемо поруку јединства, снаге и постојања (ФОТО)

Foto: Grad Subotica

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da Udružnje Ličana „Lika“ pored velike posvećenosti negovanju duha zajedništva Ličana s ciljem da se ne zaboravi zavičaj, njegova kultura, tradicija i običaji, svojim brojnim aktivnostima nastavlja da održava veze sa rodnim krajem, ali i da doprinosi razvoju Grada Subotice.

Foto: Grad Subotica

- Ovo veče čini me posebno srećnim i ponosnim zbog velikog broja prisutnih pripadnika mog naroda. Pored tradicionalnog okupljanja, mi večeras, sa osmog ’Ličkog prela’, šaljemo i poruku našeg jedinstva, snage i postojanja. Ne treba posebno da naglašavam da iz kraja iz kojeg potiču Ličani, kraja koji je iznedrio mnoga slavna imena srpske istorije, potiče i najveći svetski um Nikola Tesla - kazao je gradonačelnik Bakić.

On je istakao da i ovu priliku koristi da podseti da živimo u veoma izazovnim vremenima i da je zato neophodno da budemo jedinstveniji nego ikad, da se uzajamno poštujemo i jedni druge podržavamo, jer ćemo, kako je rekao, našim zajedništvom i jedinstvom sačuvati i odbraniti naš nacionalni indetitet, našu tradiciju, kulturu i našu veru pravoslavnu.

Foto: Grad Subotica

- Kako naš predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže – mi nemamo drugu državu, imamo samo našu majku Srbiju. I moramo da je odbranimo od svih onih koji žele da je raskomadaju - podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima na „Ličkom prelu“ obratio se i predsednik Udruženja Ličana „Lika“ Miloš Borjan, koji je poželeo dobrodošlicu svim gostima i izrazio zadovoljstvo što se, posle dvogodišnje pauze (2021. i 2022. godine) zbog pandemije kovida-19, ponovo nastavlja tradicionalno „Ličko prelo“.

U kulturno-zabavnom delu programa u okviru osmog „Ličkog prela“ nastupila je etno grupa „Zlatovez“ iz Muzičke škole Subotica, KUD „Krajina“, iz Beograda, i grupa „Merak Krajine“, iz Beograda.

„Ličko prelo“ je manifestacija koju Udruženje Ličana „Lika“ organizuje jednom godišnje, a dan kada se održava je, po tradiciji, druga subota u februaru. I osmo „Ličko prelo“ imalo je humanitarni karakter, jer će deo prihoda biti doniran Udruženju za efektološku podršku i edukaciju „Tedef“, iz Subotice.

BONUS VIDEO: GRAD SUBOTICA KONTINUIRANO ULAŽE U ZDRAVSTVO - Ambulantu dobili i građani Prozivke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)