GRAD KNJIGE: U Pirotu otvoren 24. sajam knjige i grafike

V. ĆIRIĆ

11. 02. 2023. u 19:24

DANICA Vukićević, dobitnica ovogodišnje nagrade NIN-a,za osdtvarenje "Unutrašnje more", otvorila je ovogodišnji 24. po redu tradicionalni sajam knjige i grafike u Pirotu.

ГРАД КЊИГЕ: У Пироту отворен 24. сајам књиге и графике

V.Ć.

Svoje štandove sa poslednjim izdavačkim poduhvatima ima preko 20 izdavača i knjižara iz cele Srbije, koji godinama dolaze na ovu svetkovinu knjige.

- Mnogi ljudi danas ne čitaju knjige.Čak ni oni nisu svesni koliko su u ozračenju i ozračju, dok  su oni koji čitaju, svesni da nas knjige oslobađaju i menjaju. Predlažem da se vratimo sebi, jer čovek  drugačije ne može da komunicira sa sobom i svojom duhovnošću-rekla je pored ostalog Vukićević u čiju čast je  na otvaranju, organizovano književno veće posvećeno  naslovu "Unutrašnje more".

Do 17. februara, kada će najuspešnijim izlagačima biti uručene nagrade, posetioci sajma moći će da prisustvuju književnim večerima, susretima sa poznatim piscima. Prema rečima Miška Ćirića, direktora pirotskog Doma kulture koji je organizator sajma, odnosno Salona,svetkovina knjige je odavno prevazišla lokalne okvire, o čemu govori i činjenica da je za najbolju kratku priču, koja će takođe biti nagrađena, prispelo nekoliko stotina radova iz Srbije, ali i drugih zemalja, pa čak i sa drugih kontinenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama