ODRŽANA JAVNA RASPRAVA: Razvoj verskog, lovnog i ciklo turizma u Vojvodini

J. L.

26. 01. 2023. u 18:25

U GRADSKOJ kući u Subotici danas je održana javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine, čiju okosnicu čine vrste turizma koji će se posebno razvijati poput verskog, lovnog, manifestacionog, cikloturizma...

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА: Развој верског, ловног и цикло туризма у Војводини

foto:J.L.

- Ovaj dokument donosi nastavak kontinuiranog razvoja turizma. Prethodni plan je definisao koja su to turistička mesta i destinacije od značaja, a sada definišemo oblike turizma koje želimo da razvijamo. Posebnu pažnju obraćamo na digitalizaciju u turizmu, jer današnji turista, pre nego što bilo gde ode,putem interneta se informiše o destinaciji i zato mislimo da je to pravac koji treba dodatno razvijati – objasnio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dodajući da je za realizaciju ovog plana predviđeno više od milijardu dinara u narednom  periodu.

- U ovom programu prvi put govorimo o razvoju verskog i kulturnog turizma, jer je Vojvodina plodno tle za razvoj tog turizma, kada govorimo samo o Sremskim Karlovcima, kao sedištu srpske duhovnosti, i Fruškoj Gori koja je naša Sveta gora i ima pregršt manastira koje tamo treba posetiti, a tu su i objekti drugih konfesija. Tu su i lovni, manifestacioni, ciklo turizam i svitrendovi koji su se pojavili u prethodnih nekoliko godina.

Nacrt, čiji su autori dr Bela Muhi i dr Igor Stamenković, pripremljen je u skladu sa Zakonom o turizmu i Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, i proističe iz plana razvoja AP Vojvodine 2022–2030. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)