PROSVETARI IZ TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU NA PROTESTU: Situacija je i dalje napeta,ovde smo da podržimo koleginicu (FOTO)

S.Babović

01. 12. 2022. u 14:01

KOLEGE Marije Stevanović, napadnute profesorke Tehničke škole iz Trstenika priključili su se danas protestu Unije sindikata prosvetnih radnika u Kruševcu.

ПРОСВЕТАРИ ИЗ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У ТРСТЕНИКУ НА ПРОТЕСТУ: Ситуација је и даље напета,овде смо да подржимо колегиницу (ФОТО)

Foto:S.Babović

Prema informacijama iz USPRS na teritoriji Rasinskog okruga, nastave nije bilo u 40 osnovnih i srednjih škola.

- Situacija je i dalje napeta - kaže Ljubiša Čeperković ispred USPRS u Trsteniku, koja je manjiski sindikat u Tehničkoj školi. - Direktor je doneo odluku o isključenju na osnovu odluke Nastavničkog veća i čekamo dalje poteze daljih insitutcija. Nadam se da će biti kako je doneta odluka.

Čeperković precizira da su zbog malobrojnosti ovog sindikata rešili da se priključe skupu u Kruševcu, a da je većinski sinidkat,Sindikat obrazovanja Srbije,štrajkovao samo prvi čas.

- Mi smo došli ovde da podržimo i skup i naravno,našu koleginicu-dodaje Čeperković.

U USPRS ističu da je prosveta podigla glas i zbog koleginice koja je doživela traumu i zbog nasilja koje se dešava u školama.

- Želimo da konačno obrazovanje dođe na prvo mesto i na žalost,morali smo da se okupimo u u 47 gradova na teritoriji Srbije,obustavili rad u svim školama gde imamo članove-iznosi Dobrivoje Marjanović, član Predsedništva USPRS.- Doterali smo cara do duvara. Predlažemo da se manje bavimo papirologijom, a da se jasno kaže ko su počionici nasilja,bilo da dolaze iz redova učenika,nastavnika ili roditelja. Važno je da škola bude bezbedno mesto za zaposlene i decu.

Okupljeni su na skupu podsetili na zahtev USPRS o dobijanju statusa službenog lica za zaposlene u prosveti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!