ZA DOSTOJANSTVO PROFESIJE: Protest prosvetnih radnika zbog nasilja u školama, otežan saobraćaj u Kneza Miloša (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2022. u 13:45

PROTEST zaposlenih u osnovnom i srednjem obrazovanju, "Za dostojanstvo profesije", u ogranizaciji Sindikata obrazovanja Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, počeo je oko 12.30 u centru Beograda, na Trgu Nikole Pašića.

ЗА ДОСТОЈАНСТВО ПРОФЕСИЈЕ: Протест просветних радника због насиља у школама, отежан саобраћај у Кнеза Милоша (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: "Novosti"

Sindikati traže da se, zbog nasilja u školama, izmene zakonske regulative o zaštiti prosvetnih radnika i da im se poveća zarada za 25 odsto u narednoj godini.

Sa Trga Nikole Pašića oni su se zaputili, Bulevarom, u Kneza Miloša, odakle su se, u pratnji policije, spustili ka zgradi Vlade Srbije. Noseći transparente, uz zvuke zviždaljki i poruke nezadovoljstva, zatim su se uputili ka Ministarstvu prosvete u Nemanjinoj ulici.

Inače, najavili su da će njihovi članovi sutra, 1. decembra, sprovesti štrajk upozorenja tako što neće održati prvi čas, u prvoj i drugoj smeni.

Unija sindikata prosvetnih radnika najavila je da će sutra na istom mestu održati protest „Stop nasilju u školama“, ali i u brojnim gradovima, kao i da neće držati nastavu.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da se „problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergijom svih aktera“, kao i da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)