ODLIČNI NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU: Đaci muzičke škole u Kladovo doneli osam nagrada (FOTO)

S. M. J.

27. 11. 2022. u 20:00

UČENICI Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ iz Kladova osvojili su na 30. Republičkom takmičenju solfeđa i teorije muzike u Beogradu sedam prvih i jednu drugu nagradu.

ОДЛИЧНИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ: Ђаци музичке школе у Кладово донели осам награда (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Učenici kladovske muzičke škole koja nosi ime srpskog kompozitora, profesora i dugogodišnjeg šef Katedre za muzičku teoriju na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu, Konstantina Babića na nedavno održanom republičkom takmičenju mladih solfeđista i teoretičara muzike, u organizaciji Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, vratili su se sa osam nagrada.

U  Muzičkoj školi „Stanislav Binički“ u Beogradu  Stefan Birić, učenik šestog razreda OMŠ „Konstantin Babić“ iz Kladova u klasi Danijele Pražić, osvojio je prvu nagradu sa 99 bodova, a prvom nagradom okitila se i Aleksandra Kalinović, učenica trećeg razreda iz iste klase čije je znanje ocenjeno sa 97,77 poena.

FOTO: Privatna arhiva

Nastavnica Teodora Balanović sa nagrađenim učenicama

Maksimalnih 100 poena osvojile su iz teorije muzike učenice trećeg razreda: Milica Čelenković iz klase Teodore Balanović i Lena Janković iz klase Danijele Pražić.

Briljirali su i učenici četvrtog razreda. Neda Čeliković iz klase Danijele Pražić osvojila je prvu nagradu iz teorije muzike sa 94 boda, a Aleksej Dumitrašković i Stefan Čučulanović, takođe iz iste klase, prvu nagradu sa 93 boda.

Marija Pavlović, učenica četvrtog razreda u klasi nastavnice Teodore Balanović osvojila je iz teorije muzike drugu nagradu sa 82 boda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna