NA kamenoj litici četrdeset metara poviše Ibra, u klisuri ove reke kroz Dolinu jorgovana, između mesta Cerje i rudarske varošice Ušće, pedesetak kilometara od Kraljeva, već devet decenija uzdiže se i stražari ponosni srpski ratnik – „Spomenik ibarskim junacima palim za kralja i otadžbinu 1912-1918“.

Veljko

25.11.2022. 16:00

Najlepši spomenik u Srbiji .Pored njega je jedan prelep bor koji daje na simbolici i značaju još više a mesto na kojem je spomenik to je neverovatno.U blizini varoši Ušće na brdu iznad postoji još jedan spomenik našim palim ratnicima mogli bi ste i njega prestaviti široj javnosti.

Zoran

25.11.2022. 20:14

Izašao sam jednom do spomenika i razočarao se onim što su njemu i okolini uradili grafitima i slećem navijači zvezde i partizana.Teski razbojnici i huligani zbog kojih ne želim da se identifikuje sa predmetom njihovog obožavanja.

Nn

25.11.2022. 22:49

Srbine!!! Kad prolazis pored ovog spomenka ( I mnogih drugih) , zastani, ako ne mozes da stanes, USPORI, . Nasi junaci ( vojnici) nisu vozili , oni su pesacili, bosi, bez ovih toplih jakni I cizama koje danas mi imamo. Priseti ih se makar kad ugledas ovaj spomenik.