ZAHVALNICE NAJHUMANIJIMA: Crveni krst u Loznici nagradio svoje najredovnije dobrovoljne davaoce krvi

V. Mitrić

14. 11. 2022. u 11:11

LOZNICA se ponosi sa 9.950 dobrovoljnih davalaca krvi, među kojima je aktivno njih oko 1.350. Ima, međutim, i onih koji su humanost na ovaj način potvrdili u više navrata, pa su - povodom 146 godina od osnivanja ovdašnjeg pododbora Crvenog krsta - priznanja uručena svima koji su krv dali 40, 50 i 75 puta.

ЗАХВАЛНИЦЕ НАЈХУМАНИЈИМА: Црвени крст у Лозници наградио своје најредовније добровољне даваоце крви

Foto V. Mitrić

Zahvalnice za 40 učešća u akcijama dobili su Zoran Novaković iz Klubaca, Dragan Grujić iz Novog Sela, te Nikola Milošević, Rade Lavriv, Zoran Panić i Radmila Popović iz Loznice. Za 50 dobrovoljnih davanja, nagrađeni su Miodrag Popović iz Voćnjaka, Milivoje Petrović iz Lešnice i Bijelko Jovičić iz Loznice, a specijalno priznanje - Zlatni znak Crvenog krsta Srbije - dobio je Vladan Bradonjić, trenutno po treći put potpredsednik Crvenog krsta u Loznici, inače davalac u čak 130 akcija.

Nisu zaboravljeni ni donatori i aktivisti, među kojima su "Europrom", "Mile prom", "Žitoprom", Miloš Simčević, Dragan Tomić i srednja škola "Sveti Sava".

Istovremeno, članica lozničkog Gradskog veća Biljana Filipović podseća da lokalna samouprava redovno izdvaja novac za rad Crvenog krsta, a ove godine je to 26 miliona dinara - čak 18 samo za funkcionisanje Narodne kuhinje. I u oblasti socijalne delatnosti je bilo davanja, pa sa 500.000 dinara pomognuta akcija "Jedan paketić, puno ljubavi", za decu do deset godina iz socijalno ugroženih kategorija.

Predsednica Crvenog krsta u Loznici Zorka Vladić, međutim, tvrdi da su na prvom mestu ipak dobrovoljni davaoci krvi koji svojom humanošću omogućavaju bezbedno funkcionisanje čitavog zdravstvenog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista