DA IH SNEG NE IZNENADI: Lozničani spremili sve za zimsko čišćenje i održavanje puteva i javnih površina

07. 11. 2022. u 16:55

U LOZNICI je mehanizacija spremna za zimsku sezonu, rekao je Nikola Dragićević, direktor JP „Loznica razvoj“ posle smotre vozila i mašina u JKP „Naš dom“.

ДА ИХ СНЕГ НЕ ИЗНЕНАДИ: Лозничани спремили све за зимско чишћење и одржавање путева и јавних површина

foto:V.Mitrić

Ustanovljeni su prioriteti čišćenja snega na 255 kilometara u Jadru, zašto je spremna kompletna mehanizacija, pet kompleta, kamioni sa posipačima i prednjim noževima, jedan ULT koji će biti lociran u gornjem Jadru za tamošnje puteve i ulice i sav neophodan materijal.

- Pripremljeno je sto tona soli, 250 kubika mešanog agregata, šljake i soli, koji se prosipa po lokalnim putevima. Kada su u pitanju gradske ulice u kojima postoji kišna kanalizacija tu se koristi isključivo industrijska so kako ne bi došlo do njenog zapušenja - kaže Dragićević. - Postoji dobra saradnja sa mesnim zajednicama gde se meštani angažuju, pa traktorima, ili drugom mehanizacijom pročiste seoske puteve, ako je potrebno.

Za održavanje i čišćenje puteva godišnjim ugovorom angažovano je PZP ''Valjevo''. Kao i minulih godina, za čišćenje snega sa javnih površina zaduženo je KJP ‘'Naš dom''. Prema rečima Janka Aleksića, direktora ovog javnog preduzeća, njihova zimska služba raspolaže sa 25 radnika koji su svakodnevno u stalnoj pripravnosti, a ima i potrebnu mehanizaciju.

- Imamo potrebna vozila, zimska služba raspolaže u svakom trenutku sa 60 kubika čistog peska za posipanje staza, trotoara, pešačkih prelaza, mostova, platoa kao i 13 tona industrijske soli i dve tone kalcijum-hlorida za pločnike po gradu - priča Aleksić. - Održavanje odbavljamo po planu i programu koji je unapred predviđen za grad Loznicu, Banju Koviljaču i Lešnicu, a po nalogu JP ‘'Loznica razvoj'' i ne sumnjam da ćemo i ove zime u vreme snežnih padavina sve držati prohodnim.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HUMANITARNI BAZAR U SMEDEREVU: Prodaja rukotvorina za pomoć bolesnim sugrađanima