NADMETANJE POZORIŠNIH TRUPA SRBIJE: Jubilarni festival amaterske pozorišne režije

I. M.

03. 11. 2022. u 14:49

U LESKOVAČKOM kulturnom centru u toku su završne pripreme za početak Festivala amaterske pozorišne režije (FAPOR). Otvaranje festivala, koji se desetu godinu održava u gradu na Veternici, zakazano je za večeras u 19 časova.

НАДМЕТАЊЕ ПОЗОРИШНИХ ТРУПА СРБИЈЕ: Јубиларни фестивал аматерске позоришне режије

Foto: I. M.

Tokom sedmodnevne manifestacije biće izvedeno pet predstava amaterskih trupa iz Srbije dok su, u okviru bogatog pratećeg programa, najavljene izložbe, radionice i predavanja.

Za nagrade će se nadmetati predstave pozorišnih trupa iz Čačka, sa Zlatibora, iz Beograda, Prijepolja i Trstenika, a u njihovu čast će na kraju festivala nastupiti, van konkurencije, „DrAmateri“ Leskovačkog kulturnog centra sa predstavom „Svako to mrzi hladno“, u režiji Darka Zloporubovića.

Ceremoniju svečanog otvaranja uveličaće i izvođenje predstave „Noć u kući gospodina Kolaka“ u kojoj igraju Slobodan Boda Ninković, Vladimir Kerkez kao i Irfan Mensur koji potpisuje i režiju ovog komada.

U okviru programa 10. FAPORA biće otvorena i izložba fotografija „Miloš Žutić – gospodin glume“, čije je autor Mirjana Odavić, kao i izložba kostima Borisa Čakširana pod nazivom „Šuma i u šumi bajka“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati