KAKO DO ZDRAVIJE PIJAĆE VODE: Zrenjanin domaćin 43. Međunarodne konferencije Vodovod i kanalizacija 2022.

B. G.

13. 10. 2022. u 17:28

U ZRENjANINU se održava 43. Međunarodna konferencija Vodovod i kanalizacija 2022.

КАКО ДО ЗДРАВИЈЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ: Зрењанин домаћин 43. Међународне конференције Водовод и канализација 2022.

Foto: B. Grujić

Grad Zrenjanin, u kojem je voda za piće, zbog povećane količine otrovnog arsena, zvanično zabranjena za upotrebu, još 2004. godine, prava je sredina za održavanje ovog naučnog skupa, kome prisustvuju brojni domaći i inostrani eminentni stručnjaci iz tematske oblasti.

Programski odbor Konferencije je prihvatio 45 naučnih radova koje će prezentovati oko 150 autora iz Srbije i celog regiona.

- Verujem da ćemo biti prvi u rešavanju problema pijaće vode, a možda će naš model iz ove godine biti reper i primer za ostale jedinice lokalnih samouprava - pozdravljajući sve prisutne, naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

On je napomenuo da je sa svojim timom, samo zahvaljujući struci, koncept rešavanja problema pijaće vode u Zrenjaninu podigao na viši nivo, posebno kada je u pitanju rešavanje problema sistema vodosnabdevanja i to ne samo puštanja u pogon fabrike vode, nego i unapređenja izvorišta, zamene vodovodne mreže i vodomera, kako bi gubici bili svedeni na minimum, a da bi ispravnost pijaće vode bila na neophodnom nivou.

Organizator je Savez inženjera i tehničara Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i grada Zrenjanina, uz podršku Inženjerske komore Srbije i Javno komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Zrenjanina.


 

BONUS VIDEO -EKSKLUZIVNO: Pogledajte trenutak kad se srušio most kod Ovčar Banje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a