IZA "ŠANELA" SE KRIJE LJUBAV: Vila "Stanimir" u Vranju privlači pažnju

Jelena STOJKOVIĆ

28. 08. 2022. u 07:00

VELELEPNA građevina u naselju Gornja Čaršija u Vranju privlači poglede prolaznika, što zbog veličine stambenog objekta, što zbog simbola koji krase građevinu i kapiju čuvenog modnog brenda "Šanel".

ИЗА ШАНЕЛА СЕ КРИЈЕ ЉУБАВ: Вила Станимир у Врању привлачи пажњу

Zdanje u Vranju, Foto J. S.

Zanimljivo je da je četrdesetjednogodišnji Raim Maksutović vilu nazvao "Stanimir", to je ime koje nosi njegov otac, ali i jedno od troje dece koje ima, dok se iza "šanela" krije ljubav.

Naime, njegova supruga Jelena obožava ovaj modni brend, a on joj je ispunio želju da kuću krase detalji ove marke. "Stanimir" za ponos, a "šanel" za ljubav.

U blizini nove kuće, na kojoj uglavnom stoji katanac jer vlasnici žive i rade u Nemačkoj, nalazi se kuća u kojoj stanuju njegovi roditelji. Skromni ljudi ne bi da se hvale, kažu da su srećni što imaju dobru decu, ali ih pomalo plaši što im komšije zavide.

Otac Stanimir Maksutović, Foto Privatna arhiva

Otac Stanimir i majka Bajramisa su nepoverljivi, kažu da ne bi oni ništa da govore, eto kuća kao kuća.... i pozivaju na viber sina, koji s osmehom kaže da mu je drago ako se Vranjancima sviđa kuća.

- Dvadeset godina radim u Nemačkoj, skoro toliko dugo i gradim i opremam kuću. Vila "Stanimir" je nešto na šta smo ponosni, a "šanel" je zamisao moje žene i sve te detalje na kući i kapiji je ona osmislila - priča Raim, dok roditelji ponosno klimaju glavom.

Mlađi Stanimir , Foto Privatna arhiva

Dolaze u vreme odmora, uglavnom rade na kući. Iako je gotovo završena, uvek ima posla oko nje. Deca su im se rodila u Nemačkoj i tamo se školuju, a deka i baka žive za trenutak kada će doći da svi budu zajedno.

Komšije s kojima smo pričali uglavnom se dive građevini, kažu da snajka Jelena ima ukusa čim je tako odlučila i svima im privlači pažnju znak na vratima, ali i duž kuće.

Zgrada u "barberi" stilu , Foto Privatna arhiva

MODNI DEZEN

PRE više od decenije u centru Vranja je jedan investitor, poznati kontraverzni biznismen, uradio fasadu u dezenu modnog brenda "Barberi". Pričalo se tada da je to omiljeni brend njegove ljubavnice, te joj je ispunio želju i napravio baš takvu fasadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a