ZATVORENO ZBOG BAKTERIJE: Crvenčane i njihove komšije uspaničio iznenadni prestanak rada bazena

Z. Rajić

20. 08. 2022. u 10:57

BAZEN u Crvenki ove sedmice, u vreme kad je živa u termometru prelazila 35 podeljak, prestao je da radi, što je izazvalo pravu pometnju među ovdašnjim stanovništvom, ali i žiteljima susednih sela Sivca i Kruščića, koji su ovde nalazili spas od vrućina.

ЗАТВОРЕНО ЗБОГ БАКТЕРИЈЕ: Црвенчане и њихове комшије успаничио изненадни престанак рада базена

Voda izgubila kvalitet, Foto T. Tamaš

Pronela se vest da je crvenački bazen zatvoren kako bi više posetilaca imao nedavno otvoreni moderni bazen u Kuli. Uspaničeni Crvenčani su putem društvenih mreža apelovali da lokalne fabrike i JKP ne dozvole da naselje ostane bez bazena, koji je radio više od 50 godina. Neki drugi su rezignirano konstatovali da je "Crvenka davnih dana prodata Kuli", pa je tako "otišao i bazen".

Vladan Račić, Foto T. Tamaš

Međutim, iz Sportskog centra (SC) opštine Kula, koji upravlja bazenom u Crvenki, demantovane su sve glasine, jednostavnim objašnjenjem da je voda u omiljenom kupalištu izgubila neophodan kvalitet.

- Analiza, koju sprovodi Zavod za javno zdravlje u Somboru, pokazala je prisustvo bakterije u bazenu. Ispoštovali smo preporuke ove ustanove i konsultovali i druge stručnjake kako bi voda ponovo postala čista. Radi toga smo u bazen sipali 240 kilograma vodonik-peroksida. Bazen će, dakle, ponovo biti otvoren - rekao je direktor SC Vladan Račić, inače poznati crvenački rukometaš.

Bazen olimpijskih razmera u Crvenki izgradila je 1968. godine ovdašnja fabrika šećera, koja ga je dugo sama i održavala. Pre 14 godina ustupila ga je na upravljanje crvenačkom JKP "Vodovod", a od prošle godine bazenom rukovodi opštinski Sportski centar.

NI U ALIBUNARU NE RADI

OLIMPIJSKI bazen na popularnom izletištu Devojački bunar, u opštini Alibunar, ovog leta nije u funkciji, jer zakupac, koji je lane osposobio to kupalište posle mnogo godina, nije bio zainteresovan na produži saradnju. Lokalna turistička organizacija, koja ne sme da se bavi ugostiteljskom delatnošću, sada traži način kako da bazen, koji zahteva rekonstrukciju, ponovo učine dostupnim kupačima. J. J. B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)