NADMAŠILI ČAK I CREPAJU: U Iđošu kod Kikinde održana druga fijakerijada

R. Š.

15. 08. 2022. u 14:47

VLASNICI rasnih konja iz Kikinde, Beograda, Novog Sada, Pančeva, Sombora, Čačka i drugih mesta učestvovali su danas na „Fijakerijadi“ u Iđošu kod Kikinde.

НАДМАШИЛИ ЧАК И ЦРЕПАЈУ: У Иђошу код Кикинде одржана друга фијакеријада

Foto: Grad Kikinda

Iako tek druga po redu okupila je rekordan broj, čak 76 zaprega iz ovh mesta, što je duplo više nego prošle godine. Mlade, negovane atove, vlasnici su prikazali u vožnji jednoprega, dvoprega, ali i četvoroprega. Organizator je bilo lokalno Udruženje ljubitelja konja i kuvara ''Bistrica'', čiji predsednik Dušan Sivčev, kaže da je bilo više učesnika nego u Crepaji, koja je jedno od najpoznatijih mesta u Vojvodini po takmičenju uzgajivača konja.

- Po broju zaprega ove smo godine nadmašili čak i Crepaju, koja je centar konjičkog sporta. To je potvrda da nas drugi cene, a mi im uzvraćamo tako što redovno učestvujemo na svim manifestacijama na koje nas pozovu – otkrio je Sivčev ključ masovnosti iđoške fijakerijade.

Foto: Grad Kikinda

Podršku ovoj smotri dalo je Grad Kikinda, kao generalni pokrovitelj, a Bogdan Tasovac, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe kaže da bi ovo takmičenje trebalo da postane tradicionalno.

- Broj učesnika pokazuje da je ova manifestacija veoma atraktivna. Ovakvi programi od velike su važnosti za svako selo, ali i naš grad, jer se na lep način održava tradicija konjičkog sporta, sa kojim se neposredno upoznaju i najmlađe generacije - rekao je Tasovac.

Foto: Grad Kikinda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna