UŽIVANJA NIKAD DOSTA: Regata na drinskom jezeru kod Malog Zvornika

V.Mitrić

31. 07. 2022. u 14:09

POSLE „Skobaljijade“ i drugih sportsko-kulturnih i zabavnih sadržaja, u organizaciji opštine Mali Zvornik, vožena je čuvena regata na Drinskom jezeru, od Velike Reke do Sakara, spust dug oko 20 kilometara.

УЖИВАЊА НИКАД ДОСТА: Регата на дринском језеру код Малог Зворника

Foto:V.M.

Ovo druženje na vodi i kraj nje razlikuje se u tome što svi čamci moraju da imaju motore. Mirno, a lepo jezero, sa ništa manje ne divnim priobaljem, okupilo je na spustu više od četiri hiljade ljudi na oko 390 raznih plovila.

Foto:V.M.

Na svakom plovilu, pored dobrog raspoloženja i pesme, su piće, iće, svakojake poslastice i razni glasovni instrumenti da na sebe privuku pažnju.Najviše je bilo mladih učesnika, ali bili su i mnogi sedih glava, da se sete i podsete uživanja na Drini i njenom divnom jezeru, koje je oivičila Hidrocentrala „Zvornik“, povezujući davno Mali Zvornik i Zvornik.

Foto:V.M.

Manifestaciju je svečano otvorio osvedočeni prijatelj Malozvorničana, Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, poželevši im uspešan spust, čiji je, i sam, u društvu malozvorničkog predsednika opštine, Zorana Jevtića, bio učesnik.

Foto:V.M.

 - Lepote ovog kraja mi koji smo odavde nosimo u srcu od kad smo rođeni, a naši gosti i prijatelji odmah kada dođu i zato nas raduje što ih je svake godine sve više - kaže predsednik Jevtić, ističući da je Mali Zvornik postao značajna adresa na turističkoj karti i Srbije i Evrope i sveta. 

BONUS VIDEO:

Revija oldtajmera u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!