POČETAK RADOVA VEĆ OVOG LETA: Država izdvaja 60 miliona dinara za sanaciju deponije "Duboki potok" kod Priboja

A.Rovčanin

08. 07. 2022. u 16:27

MINISTARSTVO zaštite životne sredine Vlade Srbije, izdvojiće 60 miliona dinara za prvu fazu radova na saniranju deponije “Duboki potok” u Druglićima kod Priboja. Ugovor su u Beogradu potpisali ministarka Irena Vujović i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

ПОЧЕТАК РАДОВА ВЕЋ ОВОГ ЛЕТА: Држава издваја 60 милиона динара за санацију депоније Дубоки поток код Прибоја

Foto: A.Rovčanin

Početak radovi na saniranju deponije očekuju se već ovog leta, nakon sporovođenja tenderske procedure. Prva faza podrazumeva saniranje najvećeg  dela deponije u Druglićima. Njena potpuna rekultivacija i pretvaranje u zelenu oazu, uslediće kada se prestane sa odlaganjem smeća, odnosno kada sa radom počne Transfer stanica “Banjica”, što se očekuje u ovoj godini.

Od saniranja deponije “Stanjevine” na ulasku u Prijepolje, prema potpisanom sporazumu, komunalni otpad pored Priboja i Nove Varoši, na deponiju “Duboki potok” odlaže i opština Prijepolje, koja je tako delom preuzela i obavezu održavanja same deponije.

Saniranje deponije “Duboki potok”  u Druglićima sastavni je deo globalnog projekta Ministarstva zaštite životne sredine – “Lim bez deponija u toku kroz Srbiju, i umesto njih zelene oaze”.

Tako je pre dve godine nakon čišćenja Potpećkog jezera, prestala sa radom i kultivisana deponija “Stanjevine”, a uzvodno od HE “”Potpeć”, na reci Lim, postavljene su tri rečne pregrade za prikupljanje i uklanjanje plutajućeg otpada, za šta je resorno ministarstvo izdvojilo oko 70 miliona dinara.

BONUS VIDEO:

BOGOSAV ŽIVKOVIĆ: Svetska slava počela je od zmije sa sluzavim tragom i brkatim čovekom


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

STAV BEOGRAĐANA: Pitali smo građane šta misle o zabrani pušenja u zatvorenom koju traži ministarka Danica Grujičić (ANKETA)