TRUDNICAMA NE NAPLAĆUJE NI JAGODE NI LUBENICE: Prodavac voća i povrća Darko Milosavljev neobičnim humanim gestom izazvao pažnju javnosti

Bogoljub Grujić

03. 07. 2022. u 08:13

ŽIVA je istina - rođeni Novobečejac Darko Milosavljev svakoj trudnici, koja svrati u njegovu piljaru pod otvorenim nebom u centru banatske varoši na Tisi, ne naplaćuje lubenicu ili jagode.

ТРУДНИЦАМА НЕ НАПЛАЋУЈЕ НИ ЈАГОДЕ НИ ЛУБЕНИЦЕ: Продавац воћа и поврћа Дарко Милосављев необичним хуманим гестом  изазвао пажњу јавности

Darko redovno učestvuje i u humanitarnim akcijama, Foto Nevena Subotić

Kako sam kaže, to je njegov skromni poklon "za dobrobit čovečanstva".

- Ništa to nije novo, to radim već sedam-osam godina, koliko se bavim ovim poslom i eto, sad je odjednom to postalo interesantno - onako po banatski, hladnokrvno kaže Darko.

Naš sagovornik insistira da napišemo kako mu nikada nije bila namera da skrene pažnju ovim gestom na sebe i da mu je sada, kada se sve raščulo, pomalo i neprijatno.

- Nema nekog pravila, sad da dođe trudnica i izabere jagode na primer, besmisleno je da joj premeravam koliko je stavila u vrećicu, ili da brojim da li je jednom ili više puta u toku dana došla po lubenicu - nastavlja Darko, nekadašnji sportista i proizvođač zrave hrane, a sada, kako sam kaže, samo čovek koji prodaje voće i povrće.

Foto Nevena Subotić

Priseća se Milosavljev raznih zgoda i nezgoda iz svoje piljare, pa i slučaja kada jedna trudnica nije želela poklon lubenicu, koje su sada aktuelne, jer je sezona jagoda skoro pa prošla. Bilo mu je neprijatno i kada mu je jedna punija dama stidljivo rekla da je zaista trudnica, a on je, ne obraćajući pažnju, pomislio da samo ima problem sa viškom kilograma.

- Rekla je, ma nema veze, ne moram uzeti lubenicu, ali zaista jesam trudna, a onda sam ja skoro propao u zemlju i izvinjavao se - kaže uz osmeh, ističući da neće svet propasti, pa ni on i njegovo poslovanje, zbog nekoliko lubenica ili kilograma jagoda.

Foto Nevena Subotić

Kako sam kaže, dnevno dve-tri lubenice pokloni sugrađankama u drugom stanju, a jedna starija žena, kada je čula za njegove poklone, došla je i rekla mu: "To što činiš je veliko delo i sreća će te pratiti".

- Bilo mi je drago, ja to zaista ne radim da bih sebe promovisao ili u marketinške svrhe, jednostavno tako hoću i hvala Bogu da mogu, pa ću to raditi i ubuduće - dodaje na kraju Darko Milosavljev, uz napomenu da svake godine organizuje akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za decu koja boluju od paraplegije, ili su im roditelji korisnici narodne kuhinje, a učestvovao je i u akciji za prikupljanje pomoći za lečenje dečaka Pavla.

Foto Nevena Subotić

10.000 ZA BOSTAN

- ORGANIZOVALI smo humanitarnu akciju, prikupljali novac za lečenje devojčice Valentine, došao je Zoran iz Novog Bečeja, ubacio u kutiju sa prilozima 10.000 dinara i pitao, mogu li da uzmem jednu lubenicu...

POMOĆ DRUGARA ŽIVE

OSIM podrške ukućana i zaposlene radnice, koja se obično prilikom raznih humanih aukcija odriče svoje zarade, Darko ističe i pomoć svog prijatelja Žive Jakovljeva, koji je uvek tu kada treba preduzeti nešto humano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)