DAN KAD JE CVETALA TISA: Vreme za ljubav i romantiku

B. Grujić

12. 06. 2021. u 20:50

ROMANTIČNI fenomen cvetanja Tise, kada se ispune sve ljubavne želje, očekuje se narednog vikenda, između 18. i 20. juna.

ДАН КАД ЈЕ ЦВЕТАЛА ТИСА: Време за љубав и романтику

Foto: Nevena Subotić

Prostrani Tiski kej i čarde na obali, biće prava meka, onima koji žele uživo da vide tiski cvet i uvere se u istinitost legende o ispunjavanju svih ljubavnih želja.

Legenda je inspirisana činjenicom da tiski cvet živi u mulju kao larva 3 godine i u toku samo jednog dana izlazi na slobodu, da u ljubavnom plesu produži svoju vrstu. Hiljade svećica utisnutih u licidersko srce, zaplove tada Tisom, noseći poruke želja, koje se po legendi tada ispunjavaju.

Foto: Nevena Subotić

Pored toga što je prirodni fenomen on je i indikator čistote reke, jer kada je zagađenje veliko i jednom uništi tiski cvet, on se više nikada ne pojavi na tom mestu.

- Bili smo zatvoreni zbog pandemije i na sreću došlo je vreme za lepše doživljaje, ljubav i romantiku, uz vatrene performanse i festivalsku atmosferu - kaže Nevena Subotić iz organizacionog tima manifestacije "Kad Tisa cveta", uz naglasak da će pored iščekivanja cvetanja reke, krstarenja, čamcima i vožnje kočijama po izuzetno lepo uređenom Tiskom keju, posetioci moći da prisustvuju zanimljivim koncertima.

STARIJI OD DINOSAURUSA

 Tiski cvet je prastara grupa insekata koja je živela na Zemlji pre dinosaurusa, još u doba karbona, pre 290-350 miliona godina, a zbog velike filogenetske starosti,  nazivaju ga još  živim fosilimom.

Foto: Nevena Subotić

ZA ZALjUBLjENE

Legenda o ispunjavanju ljubavnih želja, romantika i adrenalin koji prate ovu manifestaciju učinili su da ona postane najomiljenija destinacija parova koji proslavljaju svoje ljubavne jubileje i svih onih koji su željni ljubavi, romantike i ostvarenja želja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)