SAJBER PRETNJE: U osam osnovnih škola u opštini Negotin lažne dojave o bombama

S. M. J.

16. 06. 2022. u 17:11

POVODOM dojava da su u osam osnovnih škola opštine Negotin postavljene eksplozivne naprave zasedao je lokalni Savet za bezbednost.

САЈБЕР ПРЕТЊЕ: У осам основних школа у општини Неготин лажне дојаве о бомбама

Foto: S.M.Jovanović

Lokalni Savet za bezbednost opštine Negotin kojim je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik opštine ocenio je da je situacija u osnovnim školama na teritoriji lokalne samouprave stabilna i da su škole pokazale visok stepen odgovornosti sprovodeći sve mere bezbednosti.

-Pregled škola je pokazao da je situacija stabilna, da su naše vaspitno obrazovne ustanove bezbedne. Škole su se pridržavale mera koje su tekuće, ni u jednoj ništa sumnjivo nije pronađeno -  ističe Vladimir Veličković.

Dojave o eksplozivnim napravama navodno postavljenim u školama stigle su u 5 sati i 45 minuta na adrese osam osnovnih škola u opštini Negotin, negotinskim „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“ i „12. septembar“, kao i u seoskim školama "Stevan Mokranjac" u Kobišnici, "Pavle Ilić Veljko" u Prahovu, "Momčilo Ranković" u Rajcu i "Pavle Ilić Veljko" u Dušanovcu.

Foto: S.M.Jovanović

OŠ "Vuk Karadžić" u Negotinu

-Sve škole u periodu od 6.45 do 7.10 sati obavestile roditelje o tome da deca danas  ne dolaze u školu. Dokaz je to da je veoma mali broj učenika čiji roditelji nisu primili poruke došao u školu i vraćeni su. Mislim da su ustanove pokazale da i u ovakvim vanrednim situacijama, koje su se dešavale drugim školama u Srbiji, spremnost da odgovore i na ovakvu jednu neprijatnu situaciju i da smo u najboljoj meri, ne šireći paniku, odradili sve ono što se od nas očekuje – rekao je Dejan Kojčinović, koorodinator osnovnih škola u opštini Negotin i direktor OŠ „Vuk Karadžić“.

Za učenike svih škola koje su dobile dojavu o bombama organizovana je onlajn nastava. Srednje škole u opštini Negotin, ali i osnovne škole u Jabukovcu, Štubiku i Urovici kojima nisu stigli preteća pisma, danas su organizovale nastavu.

-Mesta za paniku nema i mi moramo da budemo svesni, kada se ovako neke situacije dese, da reagujemo razumom, da budemo smireni, da ne bi došlo do neželjenih posledica. Neophodno je da se u svim javnim ustanovama obezbedi veći stepen bezbednosti, da zaposleni budu što spremniji da u datoj situaciji pravovremeno i adekvatno reaguju. Apelujem i na građane na veći stepen pripravnosti. Ovo očigledno jeste psihološki rat, ali obazrivost mora da postoji- rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna