ŠALTERI OTIŠLI U ZABORAV: Svilajnac – prva opština u Srbiji koja je digitalizovala usluge koje pruža građanima

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 06. 2022. u 13:14

DESET usluga iz različitih oblasti rada Opštinske uprave, koje opština Svilajnac pruža svojim građanima, od danas mogu da se dobiju elektronskim putem, bez odlaska na šaltere.

ШАЛТЕРИ ОТИШЛИ У ЗАБОРАВ: Свилајнац – прва општина у Србији која је дигитализовала услуге које пружа грађанима

Foto:Z.Gligorijević

Građanima je na taj način olakšano i pojednostavljeno pribavljanje dokumenta, a opština će poslovati ekonomičnije, efikasnije i transparentnije. Svilajnac je prva opština u Srbiji koja je usluge digitalizovala na ovaj način.

- Sva rešenja i ostalu dokumentaciju, koju je do sada izdavala opština, građani će dobijati posle nekoliko klikova. Pored toga, kada se iz sistema izbaci ljudski faktor, sve ide brže i lakše, tako da opšte poznate rečenice „dođi sutra“ ili „donesi još jedan papir, postaju prošlost. A pošto je vreme novac, Svilajnčani više neće da ga troše na dolazak u opštinu, jer će digitaloizacija zameniti šaltere – ocenio je Predrag Milanoivć, predsednik opštine Svilajnac.

On je dodao da su građani elektronski veoma pismeni, što se najbolje videlo prilikom apliciranja za vakcinaciju, i smatra da je budućnost u digitalizaciji.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)