I BEBE HOĆE U OBDANIŠTE: I ove godine veliko interesovanje za upis mališana u predškolske ustanove

Lj. P.

14. 06. 2022. u 11:40

ZA upis u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu i ove godine je vladalo veliko interesovanje, posebno za jaslene grupe.

И БЕБЕ ХОЋЕ У ОБДАНИШТЕ: И ове године велико интересовање за упис малишана у предшколске установе

Foto Lj. P.

Na konkursu je, kako navode u ovoj dečjoj ustanovi, podneta 4.091 prijava, a 1.005 devojčica i dečaka je upisano.

Među onima koji su uspeli da dobiju mesto u vrtiću, odnosno da se upišu, najviše je u jaslice - 772 deteta uzrasta od jedne do tri godine. Na celodnevni boravak su primljena i 194 mališana, uzrasta od tri do sedam godina, a na poludnevni boravak 39 dece.

Nije primljeno 3.086 dečaka i devojčica, a među njima, kako nam kažu u "Radosnom detinjstvu", najviše je mališana jaslenog uzrasta i to njih 2.264. Bez mesta u vrtiću je ostalo sedmoro dece za poludnevni boravak i 815 uzrasta od tri do sedam godina, čiji su roditelji konkurisali za celodnevni boravak.

Foto D. Dozet

Od 2.264 koji nisu primljeni u jaslice, kako dalje objašnjavaju u "Radosnom detinjstvu", 967 su bebe, rođene od 1. septembra prošle godine naovamo. Bebe stare nekoliko meseci nisu mogle biti primljene, jer se u jaslene grupe primaju deca od jedne godine.

- Posle objavljivanja preliminarne rang-liste, roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici, imaju pravo na uvid u dokumentaciju, osam dana od dana objavljivanja ove liste - kažu u "Radosnom detinjstvu" i dodaju da to mogu učiniti radnim danima od 10 do 13 časova.

U roku od osam dana od objavljivanja preliminarne liste mogu da odnesu žalbu, ali bi prethodno, kako objašnjavaju u "Radosnom detinjstvu", trebalo da provere da li je uopšte bio raspisan konkurs za mesto za koje su podneli zahtev za upis.

Boravak dece u vrtićima je od 2019. godine besplatan, a Grad subvencioniše i boravak mališana u privatnim obdaništima.

TRAŽIĆE PROŠIRENjE

PREDŠKOLSKA ustanova "Radosno dertinjstvo" će , kako predočavaju, od Grada tražiti odobrenje da u vrtiće upiše dodatnih 20 odsto mališana. Veruju da će im, kao i prethodnih godina, ovaj zahtev biti odobren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024