EVAKUISANE DVE ŠKOLE U NOVOM SADU: Preteće poruke o podmetnutim bombama stigle iz inostranstva

Lj.P.

01. 06. 2022. u 16:36

U dve škole u Novom Sadu, SOŠO "Milan Petrović" i srednjoj Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn" danas su na mejl stigle dojave da su u ovim obrazovnim ustanovama postavljene eksplozivne naprave.

ЕВАКУИСАНЕ ДВЕ ШКОЛЕ У НОВОМ САДУ: Претеће поруке о подметнутим бомбама стигле из иностранства

Foto: Rada Šegrt

Mejlovi su školama stigli nekoliko minuta posle 14 časova, sa, kako saznajemo, adresa iz inostranstva.

Kako nam je rečeno u SOŠO "Milan Petrović", odmah je obaveštena policija, po čijoj je preporuci škola evakuisana, a o svemu su obavešteni i roditelji đaka.

Policija je obavila kontradiverzioni pregled ove škole i utvrdila da je dojava bila lažna.

Iz istog razloga su i učenici i zaposleni u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn" morali da napuste školsku zgradu, a policija obavlja kontradiverzioni pregled.

U mejlovima je, kako saznajemo, pisalo da su "eksplozivna naprava kod konte u prizemlju" i pretpostavlja se da je kod upozoravajućih reči za prevođenje na srpski jezik korišćen trenslejt.

BONUS VIDEO: POŽAR U BEOGRADU: Gori garaža pored Studentskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)