VRANJEŠE KRASE SLOGA I USPEH: Od najmlađeg do najstarijeg člana - svi su deo poznatog porodičnog biznisa u Žablju

Bogoljub Grujić

05. 06. 2022. u 08:15

EHO stare narodne pesme "Ajmo babo u Žabalj", uz dobar glas o vrednoj i složnoj porodici Vranješ, odveo nas je u idilično mesto pored Tise i dvorište i proizvodne pogone, sređene po najsavremenijim svetskim standardima, u kojima živi i radi ova porodica, poreklom sa Manjače.

ВРАЊЕШЕ КРАСЕ СЛОГА И УСПЕХ: Од најмлађег до најстаријег члана - сви су део познатог породичног бизниса у Жабљу

Foto Privatna arhiva

- Decenijama unazad, razvijamo porodični posao prodaje pilećeg, živinskog, guščijeg, pačjeg i ćurećeg mesa, koji je započeo moj otac - kaže Jovo Vranješ, kršni delija, ponosan na modernu klanicu u sklopu porodične kuće i imanja u Žablju.

Zajedno sa svojim roditeljima, suprugom Danijelom, sinovima Dejanom i Draženom i ćerkicom Nađom, koji su svi uključeni u porodični posao, Jovo se trudi da isporuči uvek sveže i kvalitetno pileće meso do svojih prodajnih objekata širom Bačke i Banata.

- Tajne jednostavno nema, suština je da smo fokusirani na kvalitet i piliće, koke, ćurke, patke, guske, nabavljamo isključivo sa poljoprivrednog gazdinstva u Čurugu, koje vodi Jovina sestra, tako da je sve u okviru porodice - dodaje Danijela.

Ona osim celodnevnog angažovanja u klanici i obilaska prodajnih mesta, stiže da obavi i sve poslove domaćice i majke, troje maloletne dece.

- Babe i dede pomažu, uskaču kad god je potrebno, baš kao što smo svi, pa i mala Nađa, koja ima tri i po godine, u radnim odelima u klanici, uz ostale zaposlene - nastavlja Danijela, ističući da su svi zaposleni ili rođaci, ili prijatelji i dugogodišnji poznanici familije Vranješ.

Uz napomenu da je posao izuzetno naporan i zahteva maksimalno angažovanje, Vranješi ne skrivaju zadovoljstvo zbog svog ponosa u dvorištu, moderne klanice koju su, maksimalno poštujući sve standarde, izgradili pre nekoliko godina.

- Insistiramo na higijeni i poštovanju svih propisa, meso se do prodajnih mesta distribuira dostavnim, brendiranim vozilima sa rashladnim uređajima - uglas napominju Danijela i Jovo, uz napomenu da im i te kako prijaju pohvale mnogobrojnih zadovoljnih kupaca u Zrenjaninu, Žablju i ostalim mestima gde njihovo pileće meso i te kako ima prođu.

Kako kažu, na tržištu ima svega, prodaju se raznorazni proizvodi sumnjivog kvaliteta, a proizvođači u razumljivoj trci za zaradom ne obraćaju previše pažnje na higijenu i uslove gde se pilići kolju i meso prerađuje i upravo zbog toga insistiraju na maksimalnom poštovanju svih standarda, a inspekcije koje su im često svraćale, zasada nisu imale nijednu primedbu.

- Gurman sam i uvek polazim od sebe i razmišljanja da sam potrošač, a ne proizvođač mesa, koje je samo po sebi i te kako osetljiva kategorija - dodaje na kraju Jovo Vranješ, ističući da je uvek najbolje meso od domaćeg pileta, koje trči po dvorištu i kljuca zelenu travu sa livade.

HUMANOST

VIŠE puta do sada članovi porodice iz Žablja učestvovali su u raznim humanitarnim akcijama i donacijama pilećeg mesa i ostalih proizvoda iz njihove mesare u centru Žablja, pomogli da se one uspešno realizuju, a uskoro će početi da snabdevaju Sigurnu kuću u Zrenjaninu.

DOMAĆINI

UZ domaćinsku opuštenost, Vranješove krasi ljubaznost i porodično vaspitanje da se sa komšijama, meštanima i mušterijama, uvek mora strpljivo i sa osmehom, a ponekad i na veresiju. Kako kažu, uvek svi na kraju svoje dugove plate.

ŠKOLA ISPRED SVEGA

NASLEDNICI porodičnog biznisa, Dejan, Dražen i Nađa, osim obaveza u školi i vrtiću, sportskih treninga, neizbežnih igrica na kompjuteru, pomažu svojim roditeljima. Svaki slobodan trenutak, naročito vikendom, koriste da nauče nešto novo iz posla od kojeg živi ova ugledna žabaljska porodica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)